Четверг, 18.04.2024, 10:58


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2009 » Декабрь » 24 » Міністерство освіти і науки України вже виявило перші порушення умов вступу в 2009 році
Міністерство освіти і науки України вже виявило перші порушення умов вступу в 2009 році
10:16
Міністерство освіти і науки України вже виявило перші порушення умов вступу в 2009 році у таких навчальних закладах:
  • Житомирський інститут культури і мистецтв (зараховано на навчання за напрямом підготовки "Документознавство та інформаційна діяльність" особу з сертифікатом УЦОЯО з української мови та літератури 123,5 бала). За порушення умов прийому анульовано ліцензію за напрямом "Документознавство та інформаційна діяльність".
  • Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова (зараховано на навчання за напрямом "Дизайн" особу без сертифікату УЦОЯО з української мови та літератури). За порушення умов прийому анульовано ліцензію за напрямом "Дизайн".
  • Львівський державний університет безпеки життєдіяльності (зараховано на навчання за напрямом "Охорона праці" особу із сертифікатом УЦОЯО з математики 122,5 балів). За результатами перевірки студент відрахований. Університет у тримісячний термін має усунути всі недоліки у роботі приймальної комісії.
  • Харківський національний університет внутрішніх справ (зараховано на навчання за напрямом "Правознавство без сертифікату УЦОЯО з української мови та літератури). За результатами перевірки студент відрахований. Навчальний заклад тримісячний термін має усунути недоліки у роботі приймальної комісії.
  • Донецький педагогічний коледж (зараховано на навчання за напрямом "Дошкільна освіта" особу із сертифікатом УЦОЯО з біології 123 бали). За результатами перевірки студента відраховано. Коледж у тримісячний термін має усунути недоліки у роботі приймальної комісії.
  • Національний гірничий університет (зараховано на навчання за напрямом "Гірництво" особу із сертифікатом УЦОЯО з української мови та літератури 123,5 бала). За результатами перевірки студента відраховано. Університет у тримісячний термін має усунути недоліки у роботі приймальної комісії.
  • Херсонський національний технічний університет (зараховано на навчання за напрямом "Менеджмент" особу із сертифікатом УЦОЯО з української мови та літератури 123,5 бала). За результатами перевірки студента відраховано. Університет у тримісячний термін має усунути недоліки у роботі приймальної комісії.
  • Хмельницький університет управління та права (зараховано на навчання за напрямом "Право" особу із сертифікатом УЦОЯО з української мови та літератури 123,5 бала). За результатами перевірки студента відраховано. Університет у тримісячний термін має усунути недоліки у роботі приймальної комісії.

Нагадаємо, Міністерство контролює правильність виконання Умов вступу до ВНЗ: навчальним закладам, якщо  вони не відрахували неправомірно зарахованих студентів, скасовують ліцензії.

Прес-служба МОН

ДАК анулювала ліцензії навчальним закладам за порушення умов прийому

17 грудня під головуванням міністра освіти і науки Івана Вакарчука відбулося засідання Державної акредитаційної комісії.

ДАК розглянула результати перевірок 32 ВНЗ, які минулого року під час вступної кампанії порушили умови прийому студентів, і в яких за рішенням ДАК від 4 червня 2009 року (протокол N78) відбулася комплексна перевірка. Нагадаємо, що МОН чітко контролює правильність зарахування за підсумками зовнішнього незалежного оцінювання: навчальним закладам, якщо вони не відрахували неправомірно зарахованих студентів, скасовують ліцензії.

За підсумками перевірок ДАК анулювала ліцензії тим ВНЗ, які ще не відрахували студентів зарахованих всупереч законодавству. А саме:

  • Київській академії міжнародної економіки і міжнародних відносин анульовано ліцензію на спеціальність "Економіка підприємства", адже приймальна комісія здійснювала прийом осіб з балом нижче 124. Перевірка встановила також інші порушення в цьому ВНЗ і їм надано трьохмісячний термін для виправлення.
  • Кримському республіканському вищому навчальному закладу "Школа-студія при Кримському академічному російському драматичному театрі імені М.Горького" анульовано ліцензію зі спеціальності: "Акторське мистецтво". Шістьох осіб було зараховано без сертифікатів (за поясненням керівників ВНЗ зарахування проводилось на підставі дозволу Міністерства культури і мистецтв Автономної Республіки Крим).
  • Українській академії бізнесу та підприємництва анульовано ліцензії з спеціальностей "Менеджмент", "Економіка підприємства" ( м. Київ). Керівники цього навчального закладу здійснили прийом на навчання 13 осіб з сумою балів менше 124 (причому, одна особа зарахована на основі сертифікату 2006 року). Трьох осіб зарахували на скорочений термін навчання при невідповідності базової освіти у 2008 р. Крім того, спеціальність "Економіка підприємства" на момент перевірки не була акредитована. Лише 3 особи були відраховані.

Крім того, комплексна перевірка МОН у вищих навчальних закладах, які порушили умови вступу виявила також інші численні порушення. Так, навіть відрахувавши неправомірно зарахованих студентів, два навчальні заклади втратили ліцензії за іншими спеціальностями:

  • Кіровоградському інституту Вищого навчального закладу "Відкритий міжнародний університет розвитку людини  Україна" анульовано ліцензію на підготовку спеціалістів за напрямами "Журналістика" (спеціальність "Видавнича справа та редагування") та "Культура" (спеціальність "Документознавство та інформаційна діяльність").
  • Західнодонбаському приватному інституту економіки і управління анульовано ліцензію на підготовку бакалаврів та спеціалістів за заочною формою навчання з напряму "Економіка і підприємництво" (спеціальність "Економіка підприємства"). На четвертий курс заочної форми навчання зі спеціальності "Економіка підприємства" було зараховано на 33 особи більше, ніж дозволяв ліцензійний обсяг. Перевірка також виявила порушення ліцензійних умов в частині кадрового забезпечення зі спеціальності "Облік і аудит", "Фінанси і кредит" та "Маркетинг" (бакалавр); "Облік і аудит", "Фінанси" (спеціаліст) - ці порушення ВНЗ має усунути впродовж трьох місяців.

Особи, яких зарахували до ВНЗ з порушеннями - відраховані, а студенти, які навчалися на спеціальностях, ліцензії яких анульовано, будуть переведені до інших вищих навчальних закладів.

Раніше ДАК анулювала ліцензії на здійснення освітніх послуг, за порушення умов прийому, зарахування на навчання без сертифікатів УЦОЯО, або із сертифікатом із балом, менше 124, шести ВНЗ.

http://www.mon.gov.ua/main.php?query=newstmp/2009_1/25_03/9
http://www.mon.gov.ua/main.php?query=newstmp/2009_1/06_07


Категория: Наука и образование | Просмотров: 1015 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Декабрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта