Суббота, 20.04.2024, 01:37


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 9
Гостей: 9
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2012 » Май » 14 » На НСК "Олімпійський" у Києві відбувся фінал Національного кубка шкільного футболу.
На НСК "Олімпійський" у Києві відбувся фінал Національного кубка шкільного футболу.
10:57


Національний Кубок шкільного футболу Євро-2012 - наймасовіший в історії України футбольний турнір серед учнів середніх навчальних закладів - проводиться вперше і приурочений фінальному турніру чемпіонату Європи-2012.

На НСК "Олімпійський" у Києві відбувся фінал Національного кубка шкільного футболу.

Майже два місяці 12-ть тисяч команд по всій країні змагалися за право бути першими. У вирішальному матчі зустрілися футболісти із Сум та Тернополя. Із рахунком 6-5 перемогли сумчани. Володарів кубка вітали генсек УЄФА Джанні Інфантіно та віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.

Борис Колесніков, віце-прем'єр-міністр України:

- Кубок можно сделать ежегодным. В те годы, когда нету Чемпионата Европы или мира, призами можно сделать билеты на финал Лиги Чемпионов.

Джанні Інфантіно, генеральний секретар УЄФА:

- Це перший фінал, який ми граємо на цьому стадіоні. Наступний фінал - "Євро-2012" буде першого липня. Але перед тим нас чекає неймовірний футбол.

Команда ЗОШ №18 із Сум стала переможцем Національного кубку шкільного футболу Євро-2012. У фінальному матчі, який пройшов 12 травня за підтримки 46-тисяччної аудиторії НСК «Олімпійський», підопічні жінки-тренера Оксани Рахматулліної здолали учнів Школи-ліцею №13 Тернополя і отримали квитки на фінал Євро-2012. При чому, основний час переможця матчу не визначив. На додаткові п'ятихвилинки гравці пішли за рахунку 2-2. Серед футболістів з Тернополя голами відзначилися Ігор Гриник та Микола Левчук, реалізувати гольові моменти у збірній сумської школи № 18 змогли Костянтин Гордієнко та Зурабі Чантурія. Лише серія післяматчевих пенальті та майстерність у них голкіпера із Сум Микити Сітнера вказали на володаря всеукраїнського євротрофею. По пенальті 3-4 і кубок примує до Сум.
Саме воротар сумської команди і був визнаний як один з кращих гравців матчу. На думку його наставника Оксани Рахматулліної, такі змагання, як Шкільне Євро - дуже потрібні дітям. «Відчуваю стільки радості, масу позитиву. Шкільне Євро - це справжній спортивний подих для нашої молоді. Вони хочуть перемагати і це здорово, - зазначила коуч після фіналу Шкільного Євро . - Незважаючи на те, що я жінка і треную хлопців, вони мене завжди слухаються. У нас цілковита повага. Мої учні не сприймають мене як представницю слабкої статі».
Як і у професійних футбольних турнірах після матчу відбулась урочиста церемонія нагородження переможців. Поздоровили школярів та вручили їм копію Кубка Анрі Делоне і пам'ятні подарунки Генеральний секретар УЄФА Джані Інфантіно, Віце-прем'єр-міністр - Міністр інфраструктури України Борис Колесніков, президент Федерації футболу України Григорій Суркіс та Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. Після закінчення усіх офіційних заходів для учасників і гостей матчу на Троїцькій площі біля стадіону розпочався святковий концерт.
Нагадаємо, шкільний турнір стартував 20 березня з районних змагань. Вони проходили за кубковою системою - з вибуванням після одного матчу. Загалом у Національному кубку шкільного футболу взяли участь більше 10 тисяч команд, проведено близько 8 тисяч ігор. Команда-переможець турніру отримала квитки на фінал Євро-2012, а фіналіст - пропуска на півфінал єврозмагань.

Тренер збірної команди ЗОШ №18 із Сум Оксана Рахматулліна вважає, що її підопічні змогли виграти у фіналі Шкільного Євро в серії післяматчевих пенальті виключно завдяки небаченій волі до перемоги. Про це вона сказала в ексклюзивному коментарі Інформаційному центру «Україна-2012».
Колишня легкоатлетка, дружина екс-футболіста, розповідаючи про свою групу підопічних, зазначила, що займається футболом з учнями вже 5 років. «Футбол у нас, як свято. Планували відкрити спортивний клас, але навіть і не маючи його, постійно тренувалися. Тому що хлопці хочуть працювати і в них це виходить, - зазначила пані Рахматулліна відразу після перемоги у Шкільному Євро. - Успіх звалився на нас не відразу. Ми вже брали участь у чверть- та півфіналах подібних змагань. Відповідно рівень наших футболістів-аматорів зростав, а у фіналі Шкільного Євро ми побачили підсумковий результат».
Відповідаючи на запитання журналіста Інфоцентру «Україна-2012» про що наставник сумчан говорила зі своїми підопічними у перерві, коли їхня команда поступалася 1-2, вона сказала, що перш за все заспокоїла юнаків. «Я запевнила їх, що все добре, що все виходить і головне «не підсідати», адже у нас були моменти, коли мої вихованці не йшли на м'яч. Після першого голу вони просто стали. Загалом підказок було багато, але основні - іти на м'яч, працювати ногами та головою», - резюмувала наостанок тренер-переможець першого в історії футбольного шкільного турніру до Євро-2012.

Зазначимо, що шкільний турнір стартував 20 березня з районних змагань. Вони проходили за кубковою системою - з вибуванням після одного матчу. Загалом у Національному кубку шкільного футболу взяли участь більше 10 тисяч команд, проведено близько 8 тисяч ігор. Команда-переможець турніру отримала квитки на фінал Євро-2012, а фіналіст - пропуска на півфінал єврозмагань.
Усі учасники святкового дійство отримали величезний заряд позитиву, яскравих незабутніх вражень, чудовий настрій та розуміння, що спільне захоплення об'єднує, надихає і робить нас непереможними!

Джерело
Категория: Спорт | Просмотров: 833 | Добавил: admin_a | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Май 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта