Суббота, 20.04.2024, 18:36


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 6
Гостей: 6
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2013 » Апрель » 4 » Новые водительские удостоверения вступили в силу
Новые водительские удостоверения вступили в силу
19:27
В права должны начать вшивать личные данные водителей в электронном виде. У вас, однако, есть возможность отказаться по религиозным убеждениям.



28 марта вступило в силу распоряжение Кабинета министров №185, в числе прочего утверждающее внешний вид водительского удостоверения нового образца. Внешне пластиковые удостоверения практически не поменялись, а вот на изнаночной стороне нового документа разместят электронный носитель информации, который в зашифрованном виде будет хранить, кроме основных данных дополнительные сведения о владельце.

На встроенной «флешке» должны быть записаны отпечатки пальцев в цифровом виде, электронная фотография, оцифрованная подпись и некоторые биометрические данные. Бесконтактный электронный носитель обеспечивает однократную запись и многократное считывание данных по стандарту ISO / IEC 14443A, а защита его данных соответствует требованиям международных криптографических стандартов.

Получая новые водительские удостоверения или обменивая утерянные, вы можете отказаться от карточки с чипом в пользу более простой версии документа. Это право гарантируется поправками Президента в законе о едином демографическом реестре.


Удостоверение водителя с чипом (слева) и без чипа (справа) / bigmir.net

Упомянутое постановление определяет также срок действия новых водительских удостоверений для самых массовых категорий А, А1, В и В1. Такие права имеют силу на протяжении 20 лет (раньше – на 50). Права других категорий выдаются теперь на 10 лет.

Документ Кабмина традиционно уточняет, что выдачу новых удостоверений начнут по мере того, как МВД определит исполнителей работ по их изготовлению, согласно ЗУ Об осуществлении государственных закупок и О защите экономической конкуренции.

То есть, с 28 марта права уже 20-летние, но пока что их будут печатать на старых бланках.

Скачать документ с техническими данными и макетами новых прав можно по ссылке (25 Мб). Там же можно увидеть и внешность новых паспортов граждан Украины.

Напомним, ранее ГАИ напоминала, что советские права следует поменять до 2014 года. Остальные удостоверения продолжат действовать до срока, указанного при их выдаче.

До 29 марта 2011 года, напомним, права вообще не имели срок действия. Пока что такие удостоверения «вечные» – если не придумают новый закон, обязывающий менять даже их.

Источник

ТЕХНІЧНИЙ ОПИС
бланка посвідчення водія,
що не містить безконтактного електронного носія

1. Бланк посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія, має вигляд пластикової картки розміром 54 х 85,6 (± 0,75) міліметра із заокругленими кутами.
Розміри на схематичній діаграмі зазначаються без урахування допустимих технологічних відхилень під час виробництва.
2. Для виготовлення посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія, використовується багатошаровий полімерний матеріал, який за фізичними характеристиками відповідає вимогам стандарту ДСТУ ISO/IEC 7810:2008.
3. Бланк посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія, виготовляється з використанням багатокомпонентного захисного друку.
4. Графічні зображення на лицьовому боці посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія, складаються з двох фонових сіток рожевого кольору різної інтенсивності у вигляді тонких вертикальних хвилястих ліній та хвилястих рядків з повторюваним текстом "ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ”, які розміщені по діагоналі всього бланка посвідчення водія.
Фонові зображення посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія, складаються з гільйошних елементів у вигляді тонких ліній рожевого та фіолетового кольорів, що розміщені по всій поверхні такого посвідчення водія, рядків тексту рожевого кольору з назвою документа на двадцять одній мові, виконаної у рожево-блакитно-жовтій кольоровій гамі гільйошної розетки, яка розміщена у правій частині посвідчення, графічного зображення малого Державного Герба України, виконаного у світло-жовтій кольоровій гамі, - в нижній лівій частині. У правому верхньому куті посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія, зображено Державний Прапор України.
Фарбою блакитного кольору виконано дві лінії мікротексту "ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ”, що повторюється, фарбою чорного кольору - лінію мікротексту, що містить назву документа "ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ” українською, російською, англійською та французькою мовами.
5. На зворотному боці посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія, виконано дві фонові сітки рожевого кольору: одна - у вигляді горизонтальних ліній з різним інтервалом між ними, друга - у вигляді хвилястих рядків по діагоналі з текстом "ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ”, що повторюється, та гільйошних ліній.
Вертикальна лінія мікротексту "ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ”, що повторюється українською, російською, англійською та французькою мовами, виконана у кольорі зазначених фонових сіток.
У середній частині зворотного боку посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія, фарбою жовтого кольору виконано зображення малого Державного Герба України, у нижній частині - лінію мікротексту блакитного кольору "ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ” та орнамент, утворений концентричними трикутниками блакитного та жовтого кольорів.
6. Під час дії джерела ультрафіолетового випромінювання на посвідченні водія, що не містить безконтактного електронного носія, з обох боків з’являється зображення малого Державного Герба України різного розміру жовто-зеленого свічення.
7. Назва держави та документа зазначаються українською, російською, англійською та французькою мовами. Інформація про прізвище та ім’я особи зазначається українською мовою та латинськими літерами. Усі інші написи у посвідченні водія зазначаються українською та англійською мовами.
8. На лицьовому боці посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія, надруковано: код держави "UA”, а також слова "УКРАЇНА” і "ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ” українською, російською, англійською та французькою мовами.
Нижче послідовно згори донизу надруковано такі цифри, що позначають відомості про особу та реквізити посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія:
"1.
2.
3.
4а.
4b.           4c.
5.
7.
9.”
Місце навпроти цифр, а також поле "Особливі відмітки”, яке розміщено в нижньому правому куті лицьового боку посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія, заповнюються під час централізованої персоналізації бланка такого посвідчення разом з назвою поля "Особливі відмітки”.
У лівій частині лицьового боку посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія, розміщується відцифрований образ обличчя особи.
На зворотному боці ліворуч згори донизу українською і англійською мовами друкуються номери та назви полів відповідно до інформації, що вноситься з лицьового боку посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія:
"1. Прізвище/Surname
2. Ім’я та по батькові/Given name (s)
3. Дата і місце народження/Date and place of birth
4а. Дата видачі/Date of issue
4b. Дата закінчення строку дії/Expiry date
4с. Назва установи, що видала посвідчення водія/Issuing authority
5. Серія і номер посвідчення/License number
7. Відцифрований підпис особи/Holder’s signature
9. Категорія/Category
10. Категорія діє з/Category issuing date
11. Категорія діє до/Category expiry
12. Обмеження/Restrictions”.
У нижній частині зворотного боку зазначається серія і номер посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія, та унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі.
Праворуч надруковано таблицю з категоріями транспортних засобів, піктограмами та полями, що позначаються цифрами "9”, "10”, "11”, "12”.
9. Серія і номер бланка посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія, які складаються з трьох літер та шести цифр, а також інформація про найменування підприємства-виготовлювача виконуються способом лазерного гравіювання у нижній частині зворотного боку посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія.
10. На схематичній діаграмі наведено розміщення текстової інформації на посвідченні водія, що не містить безконтактного електронного носія. Дані, наведені курсивом, наносяться під час централізованої персоналізації такого посвідчення.
11. Персоналізація посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія, здійснюється централізовано способом кольорового термодруку.
12. Посвідчення водія, що не містить безконтактного електронного носія, після персоналізації ламінується з обох боків захисним прозорим рефлективним ахроматичним покриттям та плівкою підвищеної міцності.


ТЕХНІЧНИЙ ОПИС

бланка паспорта громадянина України

1. Бланк паспорта громадянина України (далі - паспорт) має вигляд багатошарової пластикової картки типу ID-1 розміром 54 х 85,6 (± 0,75) міліметра, з обох боків якої способом офсетного друку виконано фонові графічні рисунки та внесено передбачену Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус” (далі - Закон) інформацію про особу та реквізити паспорта.

Розміри на схематичній діаграмі зазначаються без урахування допустимих технологічних відхилень під час виробництва бланка.

2. У паспорт імплантовано безконтактний електронний носій, який відповідає вимогам нормативних документів у сфері технічного та криптографічного захисту інформації і на який вноситься інформація, що знаходиться на лицьовому та зворотному боці паспорта, додаткова змінна інформація, додаткові (факультативні) біометричні дані, параметри (відцифровані відбитки пальців рук), основні біометричні дані, параметри (відцифрований образ обличчя особи, відцифрований підпис особи), а також дані щодо забезпечення захисту інформації, що знаходиться на безконтактному електронному носії, відповідно до вимог Закону та документів Міжнародної організації цивільної авіації (IКАО).

Внесення до безконтактного електронного носія додаткової змінної інформації здійснюється виключно у порядку, встановленому Законом.

Зміст інформації, яка вноситься на безконтактний електронний носій, визначається Законом.

Безконтактний електронний носій інформації забезпечує одноразовий запис та багаторазове зчитування даних згідно із стандартом ISO/IEC 14443A і захист даних згідно з вимогами IКАО, що встановлюються до електронних документів.

3. Для виготовлення паспорта використовується багатошаровий полімерний матеріал (полікарбонат), який за фізичними характеристиками відповідає вимогам стандарту ДСТУ ISO/IEC 7810:2008.

4. На лицьовому боці паспорта надруковано фонові графічні зображення блакитного, вохристого та жовтого кольорів. Кольорами фонових зображень паспорт поділено на дві частини - блакитну та жовту, що імітують зображення неба і пшеничного поля.

У верхній частині фонові зображення мають вигляд паралельних хвилястих тонких ліній блакитного кольору, які утворюють об’ємні зображення слова "УКРАЇНА” на різних мовах, у нижній - гільйошних орнаментів вохристого та жовтого кольорів, які доповнені зображеннями вінка з колосся та волошок. Графічну композицію довершує стилізоване зображення малого Державного Герба України із колосся пшениці. В орнаментах вохристого та жовтого кольорів виконано лінію негативного мікротексту "ПАСПОРТ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ”.

У верхній лівій частині лицьового боку паспорта зображено символ електронного документа, у правій - малого Державного Герба України.

Ліворуч від зображення малого Державного Герба України виконано лінію позитивного мікротексту "ПАСПОРТ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ”.

5. Зміст текстової інформації лицьового боку паспорта повинен відповідати вимогам IКАО Doc 9303:

у верхній частині - назва держави та документа;

нижче - найменування полів для внесення інформації про особу:

- "Прізвище”;

- "Ім’я та по батькові”;

- "Стать”, "Громадянство”;

- "Дата народження”, "Запис №”;

- "Документ №”, "Дійсний до”.

У лівій частині паспорта виконано біле поле для розміщення відцифрованого образу обличчя особи.

У нижній лівій частині паспорта відведено місце для відцифрованого підпису особи.

6. На лицьовому боці паспорта розміщено мікрометалодрукований захисний елемент.

7. Зворотний бік паспорта також кольорами фонових зображень поділено на дві частини: блакитну - верхню та жовту - нижню. У верхній частині паспорта зображення мають вигляд паралельних хвилястих ліній, які утворюють назви областей України. Зображення доповнені контурною картою України.

Нижня частина паспорта заповнена сіткою регулярної структури у формі решітки. Зображення верхньої і нижньої частини паспорта поділені блакитними та жовтими хвилястими лініями мікротексту "ПАСПОРТ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ” українською та англійською мовами.

8. Текстова інформація зворотного боку паспорта включає місце народження, дату видачі та орган, що видав документ (код), номер замовлення, номер бланка та найменування підприємства-виготовлювача, а також напис: "Паспорт громадянина України є власністю України”.

У нижній частині зворотного боку паспорта відведено поле завширшки 23,2 міліметра для внесення інформації, що міститься у машинозчитуваній зоні.

9. Найменування полів паспорта для внесення інформації про особу виконуються українською та через скісну риску англійською мовами.

10. Паспорт містить елементи, виконані захисними фарбами, для оперативного контролю достовірності:

зображення, виконані фарбами, що набувають світіння під дією ультрафіолетового випромінювання різних спектрів;

назва держави, документа і найменування полів, виконані захисною чорною фарбою, що зникає під дією інфрачервоного випромінювання;

символ електронного документа, виконаний захисною фарбою, що змінює колір у разі зміни кута огляду документа.

11. Паспорт виготовляється з використанням багатокомпонентного захисного друку.

12. Персоналізація паспорта здійснюється централізовано згідно з вимогами Закону. Під час централізованої персоналізації зони візуальної перевірки використовуються великі літери шрифту з однаковою товщиною штриха (близького до шрифту OCR-B розміру 1). Щільність шрифту не повинна перевищувати 15 знаків на 25,4 міліметра.

13. Прізвище, ім’я та по батькові особи виконуються українською мовою та через скісну риску і пробіли - символами латинської абетки з використанням транслітерації відповідно до встановлених законодавством вимог.

14. Жіноча стать зазначається літерами "Ж/F”, чоловіча - "Ч/М”. Якщо особа не бажає зазначити свою стать, проставляється позначка "Х”.

15. Громадянство позначається словом "УКРАЇНА” та через скісну риску і пробіл - трилітерним кодом держави "UKR”.

16. Дата народження зазначається таким чином: дні та місяці - двома цифрами (від одиниці до дев’яти попереду ставиться нуль), після яких робиться пробіл, роки - чотирма цифрами, яким передує пробіл.

Якщо дату народження або якусь її частину не встановлено, проставляються відповідно "ХХ” - для дня чи місяця, "ХХХХ” - для року, "ХХ ХХ ХХХХ” - для дня, місяця і року.

17. Місце народження зазначається таким чином:

назва міста - у разі народження у мм. Києві та Севастополі;

назва міста і області (Автономна Республіка Крим), до складу якої входить місто, - у разі народження у містах обласного чи республіканського (Автономної Республіки Крим) значення;

назва населеного пункту, району, області (Автономна Республіка Крим) - у разі народження в інших населених пунктах;

відомості згідно з документом, що посвідчує факт реєстрації народження особи, або паспортом, що підлягає обміну, з обов’язковим зазначенням держави народження та через скісну риску її трилітерного коду - у разі народження за кордоном.

Коди держав зазначаються згідно з ДСТУ ISO 3166-1-2000 "Коди назв країн світу”.

18. Номер паспорта встановлюється підрозділом органу, що його оформив та видав, для позначення унікальності екземпляра документа і повинен містити не більше дев’яти цифр.

19. Підрозділ органу, що оформив та видав паспорт, позначається кодом (чотиризначне число), зазначеним в заяві-анкеті. Коди таких підрозділів установлюються вищестоящим органом.

20. Дата закінчення строку дії паспорта зазначається згідно з пунктом 16 цього Технічного опису.

21. Відцифрований підпис особи повинен мати розмір, що легко розпізнається людським оком, і зберігати аспектові відношення (за довжиною і висотою) оригіналу.

22.  Для внесення інформації, що міститься у машинозчитуваній зоні паспорта, використовується шрифт OCR-B розміру 1. Структура машинозчитуваних рядків, а також розрахунок контрольних цифр повинні відповідати вимогам IКАО Doc 9303.

ТЕХНІЧНИЙ ОПИС
бланка паспорта громадянина України,
що не містить безконтактного електронного носія

1. Бланк паспорта громадянина України, що не містить безконтактного електронного носія, має вигляд багатошарової пластикової картки типу ID-1 розміром 54 х 85,6 (± 0,75) міліметра, з обох боків якої способом офсетного друку виконано фонові графічні рисунки та внесено передбачену Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус” (далі - Закон) інформацію про особу та реквізити паспорта, що не містить безконтактного електронного носія.

Розміри на схематичній діаграмі зазначаються без урахування допустимих технологічних відхилень під час виробництва.

2. Для виготовлення паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, використовується багатошаровий полімерний матеріал (полікарбонат), який за фізичними характеристиками відповідає вимогам стандарту ДСТУ ISO/IEC 7810:2008.

3. На лицьовому боці паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, надруковано фонові графічні зображення блакитного, вохристого та жовтого кольорів. Кольорами фонових зображень паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, поділено на дві частини - блакитну та жовту, що імітують зображення неба і пшеничного поля.

У верхній частині фонові зображення мають вигляд паралельних хвилястих тонких ліній блакитного кольору, які утворюють об’ємні зображення слова "УКРАЇНА” на різних мовах, у нижній - гільйошних орнаментів вохристого та жовтого кольорів, які доповнені зображеннями вінка з колосся та волошок. Графічну композицію довершує стилізоване зображення малого Державного Герба України із колосся пшениці. В орнаментах вохристого та жовтого кольорів виконано лінію негативного мікротексту "ПАСПОРТ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ”.

У верхній правій частині паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, міститься зображення малого Державного Герба України.

Ліворуч від зображення Герба виконано лінію позитивного мікротексту "ПАСПОРТ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ”.

4. Зміст текстової інформації лицьового боку паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, повинен відповідати вимогам IKАО Doc 9303:

у верхній частині - назва держави та документа;

нижче - найменування полів для внесення інформації про особу:

- "Прізвище”;

- "Ім’я та по батькові”;

- "Стать”, "Громадянство”;

- "Дата народження”, "Запис №”;

- "Документ №”, "Дійсний до”.

У лівій частині паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, виконано біле поле для розміщення відцифрованого образу обличчя особи.

У нижній лівій частині паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, відведено місце для відцифрованого підпису особи.

На лицьовому боці паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, розміщено мікрометалодрукований захисний елемент.

5. Зворотний бік паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, також кольорами фонових зображень поділено на дві частини: блакитну - верхню та жовту - нижню. У верхній частині паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, зображення мають вигляд паралельних хвилястих ліній, які утворюють назви областей України. Зображення доповнені контурною картою України.

Нижня частина паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, заповнена сіткою регулярної структури у формі решітки. Зображення верхньої і нижньої частини паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, поділені блакитними та жовтими хвилястими лініями мікротексту "ПАСПОРТ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ” українською та англійською мовами.

6. Текстова інформація зворотного боку паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, включає місце народження, дату видачі та орган, що видав документ (код), номер замовлення, номер бланка та найменування підприємства-виготовлювача, а також напис: "Паспорт громадянина України є власністю України”.

У нижній частині зворотного боку паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, відведено поле завширшки 23,2 міліметра для внесення інформації, що міститься у машинозчитуваній зоні.

7. Найменування полів паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, для внесення інформації про особу виконуються українською та через скісну риску англійською мовами.

8. Паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, містить елементи, виконані захисними фарбами, для оперативного контролю достовірності:

зображення, виконані фарбами, що набувають світіння під дією ультрафіолетового випромінювання різних спектрів;

назва держави, документа і найменування полів, виконані захисною чорною фарбою, що зникає під дією інфрачервоного випромінювання;

зображення, виконані захисною фарбою, що змінює колір у разі зміни кута огляду документа.

9. Паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, виготовляється з використанням багатокомпонентного захисного друку.

10. Персоналізація паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, здійснюється централізовано згідно з вимогами Закону. Під час централізованої персоналізації зони візуальної перевірки використовуються великі літери шрифту з однаковою товщиною штриха (близького до шрифту OCR-B розміру 1). Щільність шрифту не повинна перевищувати 15 знаків на 25,4 міліметра.

11. Прізвище, ім’я та по батькові особи виконуються українською мовою та через скісну риску і пробіли - символами латинської абетки з використанням транслітерації відповідно до встановлених законодавством вимог.

12. Жіноча стать зазначається літерами "Ж/F”, чоловіча - "Ч/М”. Якщо особа не бажає зазначити свою стать, ставиться позначка "Х”.

13. Громадянство позначається словом "УКРАЇНА” та через скісну риску і пробіл - трилітерним кодом держави "UKR”.

14. Дата народження зазначається таким чином: дні та місяці - двома цифрами (від одиниці до дев’яти попереду ставиться нуль), після яких робиться пробіл, роки - чотирма цифрами, яким передує пробіл.

Якщо дату народження або якусь її частину не встановлено, проставляються відповідно "ХХ” - для дня чи місяця, "ХХХХ” - для року, "ХХ ХХ ХХХХ” - для дня, місяця і року.

15. Місце народження зазначається таким чином:

назва міста - у разі народження у мм. Києві та Севастополі;

назва міста і області (Автономна Республіка Крим), до складу якої входить місто, - у разі народження у містах обласного чи республіканського (Автономної Республіки Крим) значення;

назва населеного пункту, району, області (Автономна Республіка Крим) - у разі народження в інших населених пунктах;

відомості згідно з документом, що посвідчує факт реєстрації народження особи, або паспортом, що підлягає обміну, з обов’язковим зазначенням держави народження та через скісну риску її трилітерного коду - у разі народження за кордоном.

Коди держав зазначаються згідно з ДСТУ ISO 3166-1-2000 "Коди назв країн світу”.

16. Номер паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, встановлюється підрозділом органу, що оформив та видав паспорт, для позначення унікальності екземпляра документа і повинен містити не більше дев’яти цифр.

17. Підрозділ органу, який оформив та видав паспорт, що не містить безконтактного електронного носія, позначається кодом (чотиризначне число), зазначеним в заяві-анкеті. Коди таких підрозділів установлюються вищестоящим органом.

18. Дата закінчення строку дії паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, зазначається згідно з пунктом 14 цього Технічного опису.

19. Відцифрований підпис особи повинен мати розмір, що легко розпізнається людським оком, і зберігати аспектові відношення (за довжиною і висотою) оригіналу.

20. Для внесення інформації, яка міститься у машинозчитуваній зоні паспорта, що не містить безконтактного електронного носія, використовується шрифт OCR-B розміру 1. Структура машинозчитуваних рядків, а також розрахунок контрольних цифр повинні відповідати вимогам IКАО Doc 9303.



Категория: Экономика | Просмотров: 1643 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Апрель 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта