Суббота, 20.04.2024, 19:00


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 10
Гостей: 10
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2013 » Август » 8 » Вибори міського голови у Ніжині. Хто? Де? Коли?
Вибори міського голови у Ніжині. Хто? Де? Коли?
09:57

Прочитати, не повірити, прочитати знову і …. добряче подумати! Все це варто зробити вам, якщо візьметесь знайомитись з інтерв’ю в.о. міського голови, секретаря Ніжинської міської ради, очільника Ніжинських регіоналів Олега Кірсанова для одного чернігівського інтернет-видання.

В.о. міського голови Кірсанов Олег Володимирович

Питання виборів міського голови вже не просто будоражить голови майбутніх кандидатів та їх технологів, воно вже стало сенсом кожного їх дня. На початковому етапі йде «прощупування ґрунту», гуртування «за інтересами», пошук та агітація джерел наповнення виборчого фонду як офіційного так і підпільного (саме з нього і фінансуватимуться активні дії).

Вгледівши ці перші натяки виборчої кампанії  ЗМІ підхопили тему і вивели її на широкий загал. Проте, перша спроба офіційно представити свою позицію щодо майбутніх перегонів стала провальною для нинішнього виконуючого обов’язки керманича Ніжина.  Дякуючи і журналісту, і посадовцю матеріал короткий. Тож є можливість розглянути детально.

Перше питання – це оцінка ситуації в місті та відношення до старту так званих мерських перегонів. Відповідь краще передати в оригіналі.

Початок цитати : «Для того, аби місто нормально функціонувало, потрібно фінансування. Зараз навіть немає коштів, щоб заплатити за виконані роботи у сквері Лисянського, є заборгованість в таборі с. Вертіївка, з ремонтом доріг проблеми, бо кредит довіри виконавців робіт вичерпано. Хто ж буде «латати дірки на дорогах». Знаючи що ці роботи може й будуть проплачені, але ніхто не скаже точно – коли? Казначейство затримує надходження грошей, і ми самі не знаємо будуть вони через місяць, чи через рік. От, наприклад, той же сквер Лисянського ми планували відкрити чотирнадцятого вересня, тепер не виключно, що цю дату також прийдеться перенести». Кінець цитати.

Щодо відповіді — оцінки ситуації в місті так і не прозвучало. Єдине – проблеми пов’язані з проходженням коштів по Казначейству. В свою чергу це породило проблеми з ремонтом доріг, оплатою за ремонт дитячого літнього табору в с. Вертіївка і роботи по скверу  Лисянського.

Невже лише на цьому замкнулась ситуація в місті? А де підготовка до нового опалювального сезону, стан підготовки до нового навчального року і питання так званої модернізації мережі навчальних закладів, де реформування медицини, інформація про стан комунальних підприємств, робота законодавчої  і виконавчої гілок влади міста, виплати заробітних плат бюджетникам, в загалі все те чим нині дише Ніжин? Адже ситуація складається як картинка з окремих, але пов’язаних один з одним пазликів.

І до слова, так звані казначейські проблеми, народилися не вчора. І причина такого дива, коли місто виконує свій план по бюджету, а отримати свої ж кошти не може, у фінансовій ситуації в країні. Казначейство це не окрема держава, це частина великої управлінської системи. І за власною примхою нічого не зробить. Які вказівки дадуть з верхів, такі дії і вчинить. То ж якщо сказали «а» говоріть і «б».

Про відношення до «старту» чи то посадовець, чи то журналіст разом з редактором видання «красномовно» змовчали.

Питання друге: хто буде подавати свої кандидатури на вибори мера і хто взагалі має право це робити?

Відповідь складається: перше — з короткого лікбезу на предмет хто може подавати кандидатури,  друге – з озвучення прізвищ можливих кандидатів, які на думку Олега Володимировича можуть конкурувати. Їх озвучено лише два і обидва представляють опозиційні погляди по відношенню до Партії Регіонів – Валерій Марченко (БЮТ) та Валерій Боровик (Свобода). За високу оцінку потенційних опозиціонерів можна висловити, як то кажуть нині, респект очільнику  ніжинських регіоналів.

А от мовчання про, навіть розгляд  можливої кандидатури від політичної сили яку він представляє особисто, цілковито можна вважати відсутністю такої в ніжинському осередку. Ну, не зростили достойного і авторитетного, тому регіонал і агітує за опозицію.

За логікою напрошується висновок – якщо нема (а потрібно обов’язково) то будуть або «агітувати», або «купувати». Дякуємо за інформацію, будемо слідкувати за пошуком!

Питання третє – дослівно, бо це важливо для розуміння відповіді. І сама відповідь на нього без змін, редагувань і скорочень.

Початок цитати:

«Журналіст: А ви будете подавати свою кандидатуру на вибори мера Ніжина?

О.К: Скоріше ні, чим так. Причиною є відсутність фінансування міста. На одного виборця потрібно закласти коштів мінімум 10 у.о., в Ніжині 60 тисяч виборців. Зараз у нас дефіцитний бюджет, місто живе за рахунок дотацій, ціни ростуть, зрозуміло, що керувати містом без належного фінансування досить складна задача.», кінець цитати.

Чесно кажучи, така відповідь найнеочікуваніша. І справа не тому, що Олег Кірсанов скоріше не подаватиме чим подаватиме свою кандидатуру. Дивись глибше. Справа в тому, чому скоріше станеться перше а не друге.

Виною тому  – відсутність фінансування міста!!! То ж виявляється, аби йому балотуватися, треба кошти з міської казни?! А далі йде розшифровка: на один виборчий голос потрібно 10 умовних одиниць (конкретно не вказують чиїх, мабуть хто якими братиме), а всього виборців нарахували 60 тисяч. А місто нині не фінансується (цікаво до кого «пред’ява»), отже і балотуватися  нема сенсу. Саме так читається ця відповідь-одкровення.

Ще один аргумент можливого не походу на вибори – дотаційність міста, неможливість спинити ріст цін і як наслідок — пасування перед «досить складною задачею» — керуванням міста. За таку відвертість щира подяка. Не кожен посадовець може бути настільки відкритим, щоб на люди, от так зізнатися у своїй неспроможності.

І останнє питання інтерв’ю.

Що б хотілося змінити в Ніжині перш за все, незважаючи на те, будете мером міста чи ні?

Відповідь дослівно. Початок цитати: «Хотілося б звичайно багато чого зробити. В першу чергу – змінити зовнішній вигляд центру міста: встановити сучасне освітлення, поміняти плити, на центральних вулицях встановити дизайнерські ліхтарі, забезпечити якісне освітлення та ремонт доріг по всьому місту. Проте – це немалі капіталовкладення, і так як зараз у нас дефіцитний бюджет, то я прекрасно розумію, що дива не станеться.» Кінець цитати.

Прекрасні бажання. Та перш за все хотілося б, аби зміни торкнулися іншого. У нас нема відповідальної за свої дії влади. У нас нема чіткого і жорсткого контролю за виконанням рішень. У нас нема напрацьованого плану розвитку міста. У нас нема бажання боротися з відвертим ігноруванням своїх обов’язків на робочому місці чиновницькою армією. У нас низька виконавська дисципліна. У нас нема бажання боротися з розкраданням і казни і майна громади. У нас нема бажання зберігати і примножувати створене ще нашими предками. У нас нема бажання думати про місто, а не про показники звітності. Ось це треба змінювати першочергово. Тоді вистачить і сил, і можливостей втілити задумане.

А що дива не станеться — попереджав Президент України. На раді Регіонів ще на початку року, керманич держави зауважив, що Бюджет – 2013 буде бюджетом виживання, якщо й розвитку, то лише на основі суцільної економії. От тільки в Ніжині ці слова ніхто так і не почув. Навіть ті, для кого В. Янукович не тільки Президент а й партійний лідер.

А щодо нової регіональної політики, яка є переходом громад  до освоєння власних ресурсів, то видно ні руки не дійшли, ні думки не народилися.

Інтерв’ю дочитане. А осад залишився. 10 умовних одиниць – чи не задешевий обмін на конституційне право обирати, обирати власне життя?

Джерело

Категория: Нежин | Просмотров: 919 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Август 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта