Четверг, 18.04.2024, 15:20


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 5
Гостей: 5
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2015 » Март » 25 » Ніжинці та перевізники пасажирів обговорювали можливу вартість проїзду в громадському транспорті
Ніжинці та перевізники пасажирів обговорювали можливу вартість проїзду в громадському транспорті
18:38

Учора на нараді з приводу вартості проїзду в ніжинських маршрутках велось жваве обговорення та гарячі суперечки.

Присутніми на зібранні були міський голова та його заступники, перевізники, вуличкоми, представники народної та громадської ради, активісти, працівники економічного та транспортного відділів виконкому, депутати міськради й звичайні ніжинці.

Перевізники в один голос запевняли, що по старому тарифу возити пасажирів більше не можуть, інакше — краще поставити свої маршрутки взагалі. Адже, не дивлячись на те, що газ метан, яким заправляють автобуси трохи здешевшав, запчастини та гума виросли в ціні втричі й падати їх вартість не збирається. Тому, пасажироперевізники запевнили, що працюють собі в збиток уже тривалий час і фактично виживають, ледь тримаючись на плаву.

Відповідно до розрахунків спеціальної методики, при такій вартості пального вартість проїзду має складати 4 гривні 50 копійок, запевняли перевізники.

Відділ економіки надав цифри. При вартості газу 7,60-9,50 ціна на проїзд має бути 3 грн 50 копійок; при вартості від 9,60 до 13 гривень — 4 грн; від 13,10 до 16,50 грн — квиток має коштувати 4,50 грн. І якщо вартість пального буде від 16 грн 60 коп і до 20 грн за літр, то в такому випадку вартість проїзду має скласти ціну в п’ять гривень.

Відділ транспорту моніторить вартість газу й у разі зміни ціни на пальне ціна на проїзд також повинна буде змінюватись.

Представник маршруту № 8 говорив, що він згоден возити пасажирів і по 4 грн, проте, за однієї умови — виконавчий комітет має затвердити тариф 4 грн 50 коп. І у разі стрибків ціни на пальне перевізникам не доведеться знову оббивати пороги міськвиконкому, щоб підняти ціну на проїзд. Вона вже буде затвердженою.

Олександр Шалай, депутат місьради, говорив, що школярів і надалі в дні навчання возитимуть за 1 грн. Також, Олександр Віталійович розповів, що перевізники кожного року з серпня місяця возять безкоштовно та бездотаційно громадян усіх пільгових категорій.

За кілька років таких перевезень здійснено на п’ять-шість мільйонів гривень.

Анатолій Божко, депутат міськради, розповів, що питання збільшення вартості проїзду вже розглядали на депутатській комісії. Анатолій Федорович сказав, що від подорожчання ми нікуди не подінемось. Проте, він наголосив, якщо зараз порушити систему перевезень пасажирів, то маршрутки ніжинцям доведеться чекати не 2-3 хвилини, а хвилин з 40 та брати автобуси штурмом як було це в 70-ті роки.

Депутат міськради Вячеслав Івашин говорив, що збільшуючи вартість проїзду має покращитись і ставлення до пасажирів. “Я б хотів, щоб у маршрутці водій сидів у білій сорочці, з бейджиком, а не з телефоном біля вуха брав гроші за проїзд. Автобуси мають бути чистими. А також має бути соціальний рейс раз у годину. Щоб ніжинці, які живуть на останні кошти також могли з’їздити і в аптеку, і в лікарню, і купити собі якусь провізію. Таких людей також треба підтримувати”, — сказав Вячеслав Анатолійович.

Також, пропонували запровадити проїзні квитки та встановити конкретну плату за проїзд у маршрутках певної кількості зупинок. Тобто, якщо пасажиру треба проїхати лише одну чи дві зупинки, то вартість проїзду для такого пасажира має бути меншою, ніж 4.50.

Деякі перевізники говорили, що в літній період і 4.50 може стати малою ціною. Адже, більшість ніжинців у теплу пору року пересідає на велосипеди, йде у відпустки, або ж ходить пішки. Тобто, пасажиропотік зменшується. Тому, перевізники не зможуть заробити стільки грошей як у інші сезони, навіть за новою, збільшеною, ціною.

Григорій Олійник, заступник міського голови, розповів, що люди звісно ж розуміють проблеми перевізників, але й ті мають зрозуміти простих ніжинців. Адже, мінімальні зарплати та пенсії не поспішають підвищувати. Тому, Григорій Миколайович просив перевізників ще раз переглянути тарифи на вартість проїзду та уважніше відноситись до графіку руху.

Присутні на зборах ніжинці просили в перевізників серйозно віднестись до якості надання послуг із перевезення пасажирів. Майже всі говорили, що водії на маршрутах мають бути чемними з пасажирами, а не показувати своє “фе”, бути охайними, не вмикати шансон у маршрутці та і взагалі голосно музику, а також, щоб автобуси були чистими й полагодженими всередині.

Питання стосовно вартості проїзду поки що не вирішили. Наступного тижня знову буде зібрання, яке можливо й вирішить долю ціни квитка в ніжинських маршрутках.

Джерело

Категория: Нежин | Просмотров: 660 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Март 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта