Пятница, 29.03.2024, 13:08


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 12
Гостей: 12
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2015 » Июль » 4 » Депутати Київської обласної ради не зуміли прийняти план поділу Київщини
Депутати Київської обласної ради не зуміли прийняти план поділу Київщини
20:12

3 червня розпочалося чергове пленарне засідання 49-ї сесії Київської обласної ради під головуванням М.В.Бабенка.


Згідно з регламентом продовжили засідання виступи представників депутатських груп і фракцій.

Заступник голови Київської обласної ради Ю.М. Ноєвий висловився з приводу впровадження адміністративно-територіальної реформи в Київській області і наголосив, що Всеукраїнське об’єднання «Свобода» з огляду на звернення, які надійшли до всіх обласних організацій не підтримує перспективний План адміністративно-територіальної реформи у тому порядку, в якому вона здійснюється, і перекладання відповідальності і легітимізації процесу на обласні ради вважає неприйнятним.

Виступила зі зверненням М.М.Смирнова. Депутат розповіла про інцидент у Славутичі і закликала підтримати звернення до керівників правоохоронних органів щодо оперативного забезпечення розслідування замаху на життя депутата міської ради.

Після тривалої дискусії, і з огляду на важливість наступних питань порядку денного, таких як  схвалення перспективного Плану формування територій громад Київської області, тощо, М.В.Бабенко оголосив  перерву в роботі сесії.

- Ми даємо можливість Депутатському Корпусу та представникам територіальних громад і громадських організацій виступити з цієї трибуни. Ми не можемо цього зробити в форматі сесії і оголошуємо перерву, - сказав голова Київської обласної ради М.В.Бабенко.

Присутні представники територіальних громад взяли активну участь у подальшому обговоренні. Голова ініціативної групи села Софіївська Борщагівка В.М. Семик повідомив присутнім, що громада проти примусового об’єднання з селом Петропавлівська Борщагівка - село спроможне бути незалежним і не бажає погіршувати умови життя людей. Натомість громада має бажання об’єднатися із селом Петрівське.

Аналогічна ситуація склалася і з територіальною громадою Бориспільщини, яка виступає за збереження єдиної громади міста Бориспіль.

Голова Чабанської селищної ради А.І.Загорулько, зазначив, що згідно перспективного Плану розвитку Чабани стають частиною Хотівської громади з центром у Хотові, але у селі є власні поліклініка, відділення міліції, тощо. І бюджет Чабанів значно перевищую бюджет села Хотів.

Керівник Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад І.І.Качан зазначив, що організація не виступає проти розумних реформ, але має бути добровільність, обґрунтованість та послідовність. І не можна поєднувати децентралізацію і проведення адміністративно-територіальної реформи. Окрім того, за словами І.І.Качана, більшість населення не знає механізмів і головних принципів формування територіальних громад і потребує інформування.

Депутат Київської обласної ради А.С. Даниленко запропонував доопрацювати територіальну реформу, і наголосив на необхідності в терміновому порядку створити робочу і підготувати проект рішення пропозиції до Верховної Ради України.

Підвів риску під обговоренням М.В.Бабенко: голова Київської обласної ради завершив роботу в сесійній залі, і оголосив перерву у засіданні, потім депутатську роботу буде поновлено.

Відомо, що роботу рада продовжить сьогодні, 5 червня - депутати зберуться на 2 пленарне засідання сесії і спробують вдруге проголосувати перспективний План, який запропонувала Київська обласна державна адміністрації.

Очікується, що під будівлею, де засідатимуть депутати КОР, відбудеться мітинг проти прийняття перспективного Плану формування територій громад Київської області та впровадження адміністративно-територіальної реформи у тому вигляді, яку її сьогодні пропонують громадам.

За матеріалами сайту Київської обласної ради

***

23 червня продовжила роботу 49-та сесія Київської обласної ради під керівництвом голови КОР Миколи Бабенка. Участь у засіданні, окрім обласних депутатів, взяли голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра, керівники окремих структурних підрозділів КОДА, голови районних рад та інші.

Одним із важливих питань, які розглядалися на даному засіданні, було схвалення перспективного плану формування територій громад Київської області. У ході обговорення цієї теми Володимир Шандра підкреслив, що територіальні громади будуть формуватися в області добровільно, без жодного тиску з будь-чийого боку.

«Ніхто не проводитиме реформу з децентралізації «через коліно», не буде жодного примусу. Громади будуть об’єднуватися виключно добровільно. У процесі створення громад на першому місці завжди буде думка людей. Рано чи пізно ця реформа буде реалізована, у цьому питанні буде покладена крапка. А коли саме це станеться, залежить тільки від нас із вами», - зазначив Володимир Шандра.

У результаті обговорення цього питання було ухвалено рішення перенести його розгляд на наступне пленарне засідання сесії Київської обласної ради.

Нагадуємо, що це питання стало каменем спотикання у роботі обласної ради. Так, 3 та 5 червня на пленарному засіданні 49-ї сесії депутати не змогли прийняти жодного рішення, у тому числі й з інших питання.

Так, 3 червня учасник АТО, який був присутній на сесії і слідкував за порядком, на гарячому впіймав депутата-кнопкодава під час голосування (ВІДЕО). 5 червня пленарне засідання Київської облради було зірвано зірвали через бійку. Через те ж питання про об'єднання громад побилися заступник губернатора Олего Корбан та депутат Бориспільської міської ради Ярослав Годунок (ВІДЕО).

Окрім того, у ході даного засідання обласні депутати прийняли низку суспільно важливих рішень: про внесення змін до Обласної комплексної програми підтримки сім’ї та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям» до 2017 року, а також  про внесення змін до Обласної цільової програми з надання соціальної та правової допомоги демобілізованим військовослужбовцям, які брали участь у АТО та їх сім’ям у 2015 році.

Також затвердили Програму розвитку малого і середнього підприємництва у київській області на 2015-2016 роки, прийняли зміни до Програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів інфраструктури Київської області на 2012-2015 роки та прийняли План заходів з реалізації у 2015-2017 роках Стратегії Київської області на період до 2020 року. Були прийняті зміни до Програми підтримки розвитку комунальних ЗМІ Київської області на 2012-2015 роки. Проголосували і за введення мораторію на вирубку лісів у межах природно-заповідного фонду Київської області.

Не оминули увагою і бюджетні питання: прийняли внесення змін до рішення Київської обласної ради від 29.12.2014 № 878-45-VI «Про обласний бюджет Київської на 2015 рік» та затвердили Звіт про виконання обласного бюджету Київської області за І квартал 2015 року.

Окрему увагу приділили Обласній програмі «Шкільний автобус» на 2015-2017 роки. За словами директора  департаменту фінансів КОДА Лариси Карамушки, планується виділення близько 12 мільйонів гривень на придбання шкільних автобусів за рахунок коштів обласного бюджету.

Опубліковано 

Категория: Киевский регион | Просмотров: 761 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Июль 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта