Пятница, 29.03.2024, 18:46


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 4
Гостей: 4
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2018 » Февраль » 19 » Особистості. Чемпіонка олімпійських ігор Альона Савченко із Обухова
Особистості. Чемпіонка олімпійських ігор Альона Савченко із Обухова
22:32

Альона Савченко / Getty Images

Фігуристка Альона Савченко, яка наразі представляє Німеччину та у парі із фігуристом Бруно Массо здобула для неї золоту медаль зимової Олімпіади у південнокорейському Пхьончхані, переконує, що у душі завжди залишається українкою.

 

Таку заяву фігуристка зробила у коментарі RT.

Зокрема, спортсменка зазначила, що її шлях до олімпійського "золота" видався непростим.

"Ті, хто знають мене, розуміють, наскільки важко мені далася ця нагорода. Але це найкраща дорога, оскільки я насолоджуюся фігурним катанням. Рада, що в підсумку прийшла до своєї мрії", – підкреслила вона.

За її словами, до цієї перемоги долучилися як рідна Україна, так і Німеччина та навіть Англія.

"Багато людей допомагали мені піднятися на вищий щабель п'єдесталу пошани. Я дуже дякую їм усім. Після виступу мене вітали люди з усього світу, в тому числі й українці. Телефон досі дзвонить без угаву. Дуже багато смс-повідомлень. Привітали навіть ті, від кого ніколи цього не чекала", – зазначає чемпіонка.

Крім того, Савченко пояснила, чому почала виступати за Німеччину.

Що стосується моєї кар'єри в Україні, то часом батьківщина не може дати тобі всіх необхідних можливостей для досягнення мети. В такому разі не бачу нічого поганого, якщо такі можливості надає інша країна. Але я пишаюся тим, що народилася в Україні. В душі завжди залишаюся українкою,
– констатувала уродженка Обухова на Київщині.

Альоні  Савченко доводилося прокидатися о 4 ранку, щоб встигнути на тренування до Києва, яке розпочиналося о 7.00. В такому темпі доводилося жити протягом 9 років - не пропускаючи тренувань. Вона рано зрозуміла, що таке мотивація.

Альона Савченко стала на ковзани в 3 роки, її навчив батько Валентин Савченко, майстер спорту СРСР з важкої атлетики. Вони з радістю полюбляли ходити на озеро, щоб там кататися на ковзанах.

 А фігурним катанням в Києві зайнялася в 5 років. В Обухові відповідних секцій не було, тому батько повіз п'ятирічну дочку в столицю, на каток "Крижинка".

Коли трохи підросла, і у неї з'явилося два тренування в день, заняття закінчувалися пізно, і щоб встигнути вона залишалася ночувати у тренера Галини Кухар. Потім виступала в Україні серед юніорів. З першим партнером Дмитром Боєнком вона розлучилася в 1998-му після заняття 13-го місця на чемпіонаті світу серед юніорів. Вони представляли клуб "Динамо" Київ (тренер Олександр Артіченко).

 У 1999 році, коли дівчині було 15, вона утворила пару зі Станіславом Морозовим (тренер Галина Кухар). Олена та Стас знайшли один одного, і коли в 2001-му завоювали золото чемпіонату світу серед юніорів, почали мріяти про Олімпіаду в Солт-Лейк-Сіті.

Нічого, що фінансування майже не було, костюми та інвентар доводилося купувати за гроші батьків. Однак Савченко і Морозов були одержимі мрією і її досягли. На Іграх-2002 року молодий український дует став 15-м.

З новим партнером Станіславом Морозовим в 2000-му Олена виграла юніорський чемпіонат світу. Двічі вигравали чемпіонат України і стали 15-ми на Зимових Олімпійських іграх в 2002 році. Потім Станіслав отримав важку травму, а Олена, не чекаючи його відновлення, приступила до пошуків нового партнера. В Україні держава не змогла надати матеріальної підтримки і забезпечити розвиток в спорті. До України погоджувався приїхати Антон Нєменко із Росії. Однак фінансувати підготовку цієї пари українська федерація фігурного катання відмовилася.

У пошуках нового партнера Савченко звернулася до журналіста, який писав про фігурне катання, Артура Вернера. Вернер порекомендував Альону тренеру Інго Штойєру , у якого був вільний парник - Робін Шолкови , і в травні 2003 року Олена відправилася до Німеччини, в Хемніц.

"Колись почула таке: щоб стати чемпіоном треба 24 години думати про перемогу. Це правда. І ні хвилиною менше! Я не вірю, що можна після тренування піти на дискотеку, а потім виграти змагання. Зазвичай у людей, які распорошівают сили, нічого не виходить. Я відмовилася від життєвих задоволень, але не шкодую про це. Не уявляю, як можна жити без льоду і майже щоденних тренувань "- розповідала Альона секрет свого успіху. 

Вона стала в пару з Робіном Шолкови, прийняла німецьке громадянство. Цікаво, що і в ФРН держава не надавала підтримку фігуристці, оскільки її тренера Штойера підозрювали в роботі на східнонімецьку розвідку. Але Альону це не зупинило.

У 2004 році , в свій перший же сезон, Савченко і Шолкови виграли чемпіонат Німеччини. У наступному сезоні вони знову виграли чемпіонат Німеччини і дебютували на міжнародних змаганнях, ставши четвертими на чемпіонаті Європи і шостими на чемпіонаті світу. Протягом сезону 2005-2006 пара втретє стала чемпіоном Німеччини, посіла друге місце на чемпіонаті Європи і шосте на чемпіонаті світу.

Савченко отримала німецьке громадянство 29 грудня 2005 року, що дозволило парі виступити на Зимових Олімпійських іграх 2006 року в Турині, де вони стали шостими.

У березні 2007 року Савченко і Шолкови завоювали свою першу медаль світової першості - бронзу, раніше в тому ж році став чемпіонами Європи. У 2008 році пара стала чемпіонами Європи вдруге і виграла чемпіонат світу .

З Шолкови вони виграли п'ять чемпіонатів світу і чотири чемпіонати Європи, і змогли почати заробляти на комерційних турнірах.

Але на двох Олімпіадах Альона і Робін змогли виграти лише "бронзу". З такою самовіддачею "бронза" Олімпіади - це провал. Треба працювати на "золото". Але в 2015-му Шолкови завершив спортивну кар'єру, він уже не витримав гонку, адже є особисте життя, час іде! Альона залишилася одна - але свою боротьбу не закінчила. І вона знайшла собі нового партнера - Бруно Массо, з Франції.

Влітку 2016 року Альона вийшла заміж за 24-річного британського художника Ліама Кросу. До виступів в парі з Массо проживала в Хемніці , в даний час живе і тренується в Оберстдорфі.

Бруно Массо молодший на п'ять років, він раніше нічого не вигравав на вищому рівні на світових першостях! Божевільна витівка. Але Альона вважала, що зможе підняти вгору і його і себе. Вона переконала Массо змінити громадянство і федерацію, і переїхати до Німеччини. Змінила тренера. Тренером дуету став німецький фахівець Александер Кеніг.  І вона на своїй майстерності та волі стала підтягувати його на свій найвищий рівень. Вони разом завоювали срібні та бронзові медалі чемпіонатів світу та Європи. 

30 березня 2017-го вони виграли срібну медаль на чемпіонаті світу, поступившись тільки китайському дуету Сунь Веньцзін-Хань Цун.

І ось Олімпіада, п'ята в кар'єрі, яка, швидше за все, стане останньою для Альони. Нова унікальна складна програма. І ось коротка програма - і вони все роблять ідеально, але Бруно зриває один з стрибків! І вони не перші, не перші. І відставання в 7 очок. Три роки життя вони йшли до цього, але ... А конкуренти дуже сильні - росіяни, китайці, канадці, і вони не помилилися, вони обійшли. І ось останній шанс, єдиний - вийти на лід і зробити диво. Відіграти всі бали, і обійти конкурентів. Але конкуренти катаються блискуче - у них немає падінь, немає зривів.

Всього три хвилини залишилося у всій відчайдушній спортивній кар'єрі, яка стала справжньою самопожертвою, ставкою всього життя. Зараз або ніколи. І Савченко і Массо зробили неможливе. Виступаючи в довільній програмі, вони зробили свої найскладніші на Олімпіаді композиції не просто краще всіх - а встановивши новий світовий рекорд за набраними балами!

15 лютого 2018 року в парі з Бруно Массо завоювала золоту медаль Олімпійських ігор в Пхенчхані, встановивши світовий рекорд в довільній програмі / 159,31 /.

І так, рекорд дозволив їм обійти всіх! Драма. Чудо, звичайне диво. Дівчинка з містечка, де до сих пір немає льодового катка, на вищому щаблі світового фігурного катання. Вона зробила все це своєю силою волі і феноменальною самовіддачею. 

За матеріалами: 24tv.uaviva.uasport-express.rustrana.uaЮрий Бутусов

Категория: Обуховские новости | Просмотров: 734 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Февраль 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта