Четверг, 25.04.2024, 18:52


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 5
Гостей: 5
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2018 » Июнь » 28 » В Обухівському НВК "СЗОШ-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" відбулася звітна конференція
В Обухівському НВК "СЗОШ-ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. А.С.Малишка" відбулася звітна конференція
11:08

25 червня 2018 року в Будинку Культури, що знаходиться в центрі міста обласного підпорядкування Обухові було на диво людно. 

У понеділок о 18.00 чимало небайдужих людей пришли до цієї зали, щоб дізнатися про те, що відбувалося в малишковій школі протягом всього 2017/2018 навчального року. 

За підтримки міської влади цей захід  чи не  вперше в історії  було винесено на публічне обговорення за межі самої школи. Як правило звітна конференція не завжди користується популярністю у батьків та самих педагогів. Це досить нудне явище, слухати про те, що відбувалося протягом 9 місяців навчання. І більшість таких звітів завершується майже 100% підтримкою роботи керівника закладу. Педагоги, батьки і адміністрація  протягом навчального року співпрацюють між собою досить тісно, і під час звіту, дізнатися про щось нове - досить складно. 

Якщо в навчальному закладі турбуються лише навчанням і вихованням  в основному учнівського колективу, тоді звіт перетворюється в просту формальність. Діти вже на канікулах, кожен отримав вже своє, і за перемоги, і за негативні оцінки, і батьки як правило нудяться. Але представники кожного з класів все ж приходять на звіт, і  надають підтримку роботі директора.

Цього навчального року, і саме в малишковій школі, завдячуючи новому, амбітному директорові Світлані Андріївні Андрійчук  було не нудно. Розмови про дітей відійшли на інший план, а в основному  вони точилися навколо роботи нового директора та педагогічного колективу.

На превеликий жаль Світлана Андріївна не захотіла спілкуватися зі своїми колегами в межах школи, а спромоглася винести все це на осуд людей вже всього міста.

Зала наповнювалася дуже швидко. І в момент, коли директор оголошувала про початок роботи звітної конференції, реєстрація показала, що в залі зареєструвалися 96 осіб.

У залі були присутні директори навчально-виховних закладів №3,№4,№5. Потужно було представлено і управління освіти, де окрім начальника управління Мигаль М.Л. були присутні і декілька методистів. Найбільш потужною була делегація з НВК №5, куди увійшли майже всі заступники та окремі вчителі. 

У залі було помічено керівний склад Обухівського районного сектору ГУ ДСНС у Київській області (пожежники).

А особливого колориту події надавала присутність Обухівського міського голови О.М.Левченка та його заступника А.В.Шевченко.

На початку конференції слід було обрати голову та секретаря. Головою конференції було обрано очільника  профспілки закладу С.Чепурну, а секретарем -заступника директора з навчально-виховної роботи О. Жевагу.

Потрібно було обрати лічильну комісію для підрахунку результату конференції. До комісії увійшли 3 особи: вчитель математики,  представник батьківського комітету, представник громадськості.

Було проголосовано про регламент проведення конференції. Підтримали ідею про те, що на виступ директора виділяється 45 хвилин, а на виступи всіх бажаючих не більше 3-х хвилин. Цю ідею було проголосовано, хоча директор наполягала на тому, що обмеження не повинно було зачіпати саме її звіту (час має бути необмеженим) 

Розпочався звіт. Протягом 50 хвилин всі присутні у залі спокійно спостерігали за виступом С.А.Андрійчук. Потім хтось у залі кинув репліку про те, що слід дотримуватися проголосовано регламенту. Світлана Андріївна вступила у словесну перепалку з присутніми у залі. Вона тривала близько 15 хвилин. Лише після втручання в перепалку міського голови О.М.Левченка всі в залі підкорилися і продовжували слухати доповідь. В цілому доповідь тривала близько 2-х годин.

Наступила неочікувана тиша. Запропонували відразу почати голосування. Та ось Світлана Андріївна щось промовила, і до обговорення попросилася попередній заступник з НВР С.О. Пригунова. Світлана Олександрівна подякувала директору за звіт, в якому вона неодноразово позитивно оцінювала роботу всього педагогічного колективу, проте висловила сумніві в тому, що в колективі все добре. Тривалий час колектив намагався достукатися до свого нинішнього очільника. Хотілося щоб вона їх почула та розпочала співпрацю. Коли це не вдалося, педагоги звернули до начальника управління освіти та безпосередньо до міського голови, підписавши колективний лист (у ньому було 39 підписів, а це майже 90% всього колективу). 

Проте в управлінні освіти не пішли на розмову до вчителів, щоб загасити пожежу, яка лише розпалювалася. Проте почали перевіряти роботу всіх підписантів (створили комісію для моніторингу їх роботи, де перевірялися контрольні зошити, записи у журналах та інше). Деяких підписантів викликали  віч-навіч до кабінетів. Врешті решт вони встановили, що "ініціаторами" є 4-6 осіб, які силою своєї волі заставили підписати інших членів колективу. Було вирішено - проблеми не існує. Майже місяць ніхто не спілкувався з педагогами.

Ця проблема згодом почала вже турбувати і батьків. Більшість педагогів із-за безвихідної ситуації могли просто покинути стіни школи, якій віддали значну частину свого життя та здоров`я. Врешті прийшлося розбиратися у суті конфлікту вже й Департаменту освіти і науки  Київської ОДА. Проте у часи реформ у освіті, медицині та самій Україні більшість повноважень передається безпосередньо громаді, а  це  означає , що представникам всіх рад у місті, селі, ОТГ і т.д. І врешті решт вирішувати ситуацію має керівництво міста.

І ось протягом майже 2-х годин з`ясовували стосунки директор, міський голова, начальник управління освіти з однієї сторони та батьки, педагоги, громадськість з іншої. Не стану описувати всіх тих речей, які довелося неприємно почути в цій залі. Все це нагадувало  словесну битву, якої могло зовсім не бути, якби керівники, які за це відповідають просто почули тих, кого не чули.

Врешті решт мені сподобалися слова секретаря конференції Олени Жеваги, яка закликала всіх зупинитися, і просто проголосувати. В результаті буде з`ясовано чи робота директора є "Задовільною"  чи "Незадовільною"?

На момент початку підготовки до голосування, в залі було зареєстровано вже 120 осіб. Згодом з`ясувалося, що 10 осіб пішли достроково і участі в голосуванні не приймали, ще 1 бюлетень був визнаний недійсним (в ньому були дві позначки)

Враховано результат 109 осіб, що голосували.

"Задовільно" - 48 осіб (40,2% від зареєстрованих або 44% тих, що голосували) ,

"Незадовільно"- 61-а особа (50,8% від зареєстрованих або 56% тих, що голосували) 

Не враховувався результат 11 бюлетенів (9,2%).

Після оголошення результатів Світлана Андріївна звернулася до громади, з проханням вибачити її, якщо вона щось робила не так.

Завершилася конференція, на якій  весь час велася відеозйомка. Невідомо, чи буде це відео десь продемонстровано? Я вважаю, що воно є недоречним. Не слід було виносити конфлікт на осуд громадськості. Але так, як звітна конференція стала публічною, то не описати, що на ній відбувалося було б неправильним.

Від автора. Бажаю всім, знайти взаєморозуміння! І головне, не втратити здоров`я абсолютно всім, хто тим чи іншим способом були втягнуті в це неприємне дійство.

Не шукайте ворогів, шукайте однодумців! Робота має приносити задоволення, а не зіпсовані нерви!

А.П.Шевченко

Категория: Обуховские новости | Просмотров: 1016 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 0
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Июнь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта