Пятница, 29.03.2024, 16:43


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 6
Гостей: 6
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2018 » Август » 19 » Нова небезпечна гра для підлітків підбирається до України: все, що потрібно знати про «Момо»
Нова небезпечна гра для підлітків підбирається до України: все, що потрібно знати про «Момо»
08:22

Не встигли вщухнути пристрасті про суїцидальну гру «Синій кит» , як в мережі з'явилася нова страшна розвага. Персонаж на ім'я Момо несподівано з'являється в списку ваших контактів. Всі спроби видалити його, як правило, безрезультатні. Контакт з'являється знову і знову, а хтось, зі страшним зображенням на аватарці, починає писати вам, що все про вас знає, і ви помрете через кілька днів.

Гра з'явилася місяць тому в Аргентині. Принаймні, саме в цій країні був зафіксований перший випадок суїциду. 12-річна дівчинка після розмови з якимось абонентом на ім'я Момо включила відеокамеру і наклала на себе руки. Така версія того, що сталося, яка поширюється в інтернеті. Однак аргентинські медіа стверджують, що розслідування по самогубству школярки поки триває і не можна з упевненістю сказати, що дівчинку вбила комп'ютерна гра. Насправді незадовго до суїциду школярка розмовляла по телефону зі своїм 18-річним другом, у якого на аватарці було страшне зображення Момо - жінки з виряченими очима, без тіла, на курячих ніжках. Цього хлопця поліція поки не знайшла.

 

З'явившись в Аргентині місяць назад, ця гра, як вірус, стрімко починає поширюватися по всьому світу. Як розповіли «ФАКТАМ» в департаменті кіберполіції, в Україні Момо поки не фіксували. Але зовсім недавно, менше тижня тому, Момо почала дзвонити підліткам в Росії. Біда в тому, що поки ніхто не знає, чим може закінчитися листування з цим персонажем. Момо почала дзвонити російським підліткам 3 серпня. Відведені сім днів поки не пройшли.

«ФАКТАМ» вдалося поспілкуватися через соціальні мережі з відеоблогером, яка підписується ніком Анна Портер. Дівчині 17 років. Кілька днів тому вона опублікувала відео зі свого листування з Момо.

- Ніхто не знає, хто вона така. Або воно? У підлітків в нашій країні зараз справжнісінький бум. Багато хто любить страшні історії і хочуть випробувати себе, полоскотати нерви. Справа в тому, що ця Момо вже зараз обростає страшними легендами. Підлітки самі один одного лякають, що відчували справжній жах, коли їй телефонували або починали листування. Спочатку все йде реально як розвага. Але коли вступаєш з нею в контакт, починаєш розуміти, що, напевно, даремно це зробив.

Зв'язатися з Момо можна в мережах WhatsApp і Telegram. В інтернеті я знайшла її номер телефону. Ось він: +813 45 10 *** (щоб уникнути неприємностей, ми не публікуємо номер повністю. -  Авт. ) Кажуть, що Момо іноді сама додається до вас в контакти. Так як у мене її в друзях не було, я вирішила написати їй повідомлення.

Якщо чесно, то не особливо вірила в те, що вона мені відповість. Ну ви ж знаєте, як складаються всякі легенди. Але вона відповіла. Спочатку, коли почалося листування, я була налаштована скептично. Але незабаром мені стало не до жартів. Цікаво, що номер Момо зареєстрований в Японії, але цей монстр зі мною спілкувався російською мовою.

Я написала: «Привіт», не чекаючи, що мені хтось відповість. Зізнаюся, що мене охопило тремтіння, коли я побачила, що моє повідомлення незабаром було прочитано і мені пишуть відповідь. «Даремно», - написала Момо. «Що даремно?» - питаю. «Даремно написала. Тепер тебе чекає ... »-«Що чекає? »-«Смерть. Даремно написала. Я все знаю про тебе. Ти дурна, потворна бездарна малолітка». Вона знала, що я дівчина і що малолітка! Розумієте? Я спробувала відповісти: «Навіщо ти так грубо?» Момо ж, як ніби не помічаючи мого питання, продовжила: «Я знаю, де ти живеш. Твоє місто. Будинок. Вулицю. Всі, хто мені пишуть - помруть. 4 дня до твоєї смерті ».

Я вирішила вийти з листування. Але через якийсь час, напевно, через хвилину, пролунав дзвінок. Я побачила на екрані жахливу морду Момо. Коли зняла трубку то почула страшний шепіт, від якого волосся стає дибки.

Це все було 3 серпня. 4 серпня вона подзвонила знову. На цей раз шепіт доповнився жіночим плачем на дальньому плані, який переходив в істеричний сміх. Після цього Момо наказала мені зайти в переписку.

Коли я зайшла в повідомлення, то побачила присланий від Момо файл. Відкрила його і побачила, що цей монстр надіслав мені інформацію про мене. Там дійсно була моя адреса, кілька моїх фотографій, які, я майже впевнена, що не викладала в інтернет. Також були описані деякі події з мого життя. Аж до таких подробиць, що я їла на сніданок. Я не знаю, як це можливо. Потім вона мені прислала повідомлення. «Прочитала? Будеш робити, що я скажу». Поки більше зв'язку з Момо не було. Намагаюся, як можна рідше включати свій смартфон.

В інтернеті можна знайти інформацію про те, що Момо легко переходить на мову співрозмовника, хоча намагається говорити простими фразами. Прийнято вважати, що вона дзвонить з Японії. Однак з цього ж японського номера до однієї дівчини з Санкт-Петербурга прийшло повідомлення, яке перемежовувалося текстом, написаним на стародавньому старослов'янською алфавіті - глаголицею. Та й мова Момо на цей раз була трохи театрально-витіюватою. Цю переписку Момо з 16-річною дівчинкою ми знайшли в інтернеті.

«Дурна мракобесіна. Дитинко, тобі доведеться багато дізнатися, нероба пітерська », - пише Момо. І далі наказує: «Прочитай моє ім'я. Знаєш, що воно означає? Прочитай! Прочитай! »Дівчинка вирішила дати відсіч монстру і написала у відповідь:«Я можу тебе заблокувати. Надіслати в чорний список»-«Ти думаєш, що червона кнопка вирішить твої проблеми? Ти дурна. Це для живих »-«А ти мертва?»-«Вже давно. Вже сотні років, а ти немов моя дочка»-« Хіба можуть мертві сидіти в інтернеті?»-«Вони всюди. У тебе під ліжком, у вентиляційній шахті, у тебе за спиною»-«Ти в раю?»-« Я в пеклі. Хочеш зіграти зі мною в гру? Загадай число від 1 до 7»-«Шість» , - відповіла дівчинка. «Шість днів до твоєї смерті. Приємно бачити твої останні кроки. Я не залишаю тебе. Я буду поруч всі ці шість днів».

Це все дійсно виглядає моторошно. На людей зі слабкою психікою таке листування може вплинути деструктивно. І психологи припускають, що деяких підлітків, схильних до суїциду, Момо реально може довести до самогубства.

- Насправді поки рано говорити про те, чи дійсно Момо - це суїцидальна гра, так як достовірно поки не доведено, що випадки самогубства в світі були пов'язані безпосередньо саме з нею, - розповіли «ФАКТАМ» в департаменті кіберполіції. -  До нас ця гра ще не дійшла. Але так як вона вже є у сусідів, в Україні теж може з'явитися.

На нашу думку, з підлітками спілкується не людина, а спеціальна програма-бот. Діалог в ній запрограмований. При цьому в програмі, швидше за все, активна функція поповнення словникового запасу. Завдання бота Момо - змусити вас зателефонувати йому. Зазвичай вас відразу скидають і тут же передзвонюють. Поки демонструється аудіоролик з моторошними звуками, програма краде дані з вашого смартфона. Підліток, бачачи свої фото, відеофайли, інформацію про адресу, вік, не відразу може збагнути, що все це в нього було в його смартфоні і в соціальних мережах, до яких прив'язаний номер. Якщо у дитини серед цих даних є щось, що він хотів би приховати від всіх, його можна шантажувати. Цілком можливо, навіть доводити до деяких відчайдушних вчинків, таких як спроба самогубства .

Момо вперше з'явилася на Facebook 30 червня 2018 року. Один чоловік написав повідомлення про те, що йому потрібна допомога і попросив передзвонити на його номер телефону. Інформація про допомогу поширювалася швидко. Багато людей попалися на цей прийом і справді телефонували за вказаним номером. Таким чином, як вважають фахівці, програма Момо, подібно вірусу, почала поширюватися по світу. Це якщо брати матеріальну версію. Але в світі є багато людей, які вірять, що Момо - це якийсь демон, який живе в мережі і в мобільних телефонах ...

Цікаво, що зображення Момо - це фотографія з'явилася в 2016 році в музеї жахів в Японії скульптури японського художника Мідорі Хаясі, що зображає птицю-мати. Сам Хаясі, швидше за все, не має ніякого відношення до цієї страшної гри, що стрімко поширюється по всьому світу.

Пізніше виявилося, що Момо - бот, створений японським хакером .

Джерело

Категория: Полезно знать | Просмотров: 920 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Август 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта