Четверг, 28.03.2024, 20:14


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 4
Гостей: 4
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2010 » Декабрь » 22 » Новинки зовнішнього тестування 2011 року
Новинки зовнішнього тестування 2011 року
09:19

Цьогорічне незалежне оцінювання знань випускників обіцяють зробити максимально комфортним: без черг. А телефонні консультації під час тестування будуть взяті під жорсткий контроль, попереджують в Українському центрі оцінювання якості освіти.



Черг при реєстрації бажаючих взяти участь у зовнішньому оцінюванні цього року не повинно бути. Про це заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

"Ми спробували зробити так, щоб уникнути будь-яких черг під час реєстрації. Це один із уроків минулих років, які ми постарались вивчити та намагатись не допустити цієї помилки в 2011 році", - зазначив він.

Відтепер абітурієнту не обов'язково з'являтись до пункту реєстрації. Досить "скачати" програму із сайтів Українського чи регіональних центрів оцінювання якості освіти та сформувати пакет документів, який потрібно відправити поштою до регіонального центру.

"Ті хто не зможе чи не схоче це самостійно зробити, може прийти до традиційного пункту реєстрації, як це було попередні роки", - сказав Лікарчук.

Доступ до програми реєстрації буде відкритий 1 січня 2011року. А пункти реєстрації почнуть працювати з 3 січня.

Відправити реєстраційні форми потрібно до 28 лютого до 24.00 зі штемпелем поштового відправлення. "Тобто документи із реєстраційними формами датовані першими годинами 1 березня уже до уваги прийматись не будуть", - підкреслив Ігор Лікарчук.

Абітурієнт може зареєструватись максимум на п'ять предметів. Однак перереєстровуватись (тобто обирати інші предмети) можна безліч разів

Нові тести

Цього року абітурієнти будуть складати тести з 12 предметів - обов'язковий тест з української мови та літератури, а також математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології, англійської, німецької, французької та іспанської мов.

Тести із математики, історії України, фізики, хімії, географії, біології, за бажанням абітурієнтів будуть перекладені російською, угорською, молдавською, польською, румунською, кримськотатарською мовами.

Вперше у 2011 році абітурієнти матимуть можливість скласти тест із російської мови. "Він потрібний насамперед для тих, хто поступає на спеціальність російської філології. Я вже три роки пропонував запровадити цей тест", - переконує Лікарчук. Такий тест буде і на пробному тестуванні.

Ще одна особливість ЗНО-2011 полягає в тому, що ввели до тестів з історії України, біології, географії нову форму тестових завдань. Це завдання, що передбачають коротку відповідь множинного вибору. Наприклад, до питання є сім відповідей, три з яких правильні. У бланку відповідей треба буде позначити номер цих відповідей. На сайті розміщені зразки таких завдань, вони будуть і у пробних тестах.

Цього року збільшили час на виконання тестів із історії України та географії до 150 хв., тоді як було120 хв. при тій же кількості питань.

В тестах з іноземних мов зменшили кількість завдань із 51 до 46.

Контроль за мобілками

Особи, що проводять ЗНО, муситимуть ретельніше перевіряти заповнення бланків відповідей, зокрема, чи позначений варіант.

Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться із 2 по 24 червня. "Ми очікуємо, що до 5 липня усім повідомимо результати, в тому числі і за розглядом апеляції", - відмітив Лікарчук.

"Минулого року були випадки, коли абітурієнти не позначали варіант своєї відповіді чи варіант свого зошита у бланках відповідей. Ми мали кілька тисяч таких робіт, які, по великому рахунку, потрібно було анулювати. Ми цього року внесли зміни в процедуру, які усувають цей момент", - повідомив Лікарчук.

Щоб уникнути "дзвінків другові" під час написання тесту, абітурієнти будуть змушені залишати свій мобільний телефон на столику при вході в аудиторію.

"Якщо мобільний телефон буде виявлено в абітурієнта, незалежно чи використовував він його чи ні, це буде вважатись підставою для анулювання результатів зовнішнього оцінювання. Ми не будемо розбиратись, користувались ним, чи ні", - застеріг Лікарчук,

"Ця норма була виписана і в минулому році, але не завжди працювала, бо ті, хто проводив зовнішнє оцінювання не завжди були зацікавленні в її використанні", - додав він.

Найкращим джерелом для підготовки до зовнішнього оцінювання є шкільні підручники, переконують в УЦОЯО. Перелік яких із кожного предмета розміщений на сайті.

"Ми не рекомендуємо користуватись посібниками для підготовки до ЗНО, купленими на ринках, в іншій торгівельній мережі. Особливо у зв'язку з тим, що цього року специфікація тестів змінена з деяких предметів і люди просто можуть бути введені в оману. Український центр оцінювання якості освіти не рекомендував до друку жодне із таких видань", - підкреслив Лікарчук.

Пільги без змін

Окрім переліку документів для реєстрації, поважних причин відсутності на тестуванні незмінними залишаються і пільги при вступі.

"Моє ставлення до пільговиків не змінилось: пільга на право вступу до вищого навчального закладу - це абсурд. Але пільги встановленні чинним законодавство і я не думаю, що в парламенті знайдеться бодай би одна політична сила, яка на передодні парламентських виборів виступить з пропозицією відміни цих пільг", - відмітив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

"Я ще можу позитивно віднестись до медалістів, хоча тут є також дуже багато питань, але я категорично не сприймаю пільги чи преференції тим, хто зайняв перемогу в конкурсі Малої академії наук. Мій багаторічний практичний досвід говорить про те, що у переважній більшості випадків роботи цих переможців пишуться на замовлення, або скачуються із Інтернету. І, як правило, глибоких наукових досягнень там немає", - додав він.

Джерело

Категория: Наука и образование | Просмотров: 931 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта