"М'ятна фантазія"
Склад (на 1000 мл):
1. Трав'яна суміш "М'ятна фантазія" ТМ "Світ чаю" (м'ята, пелюстки суданської троянди, квіти волошки, чорноплодна горобина і шипшина) - 25 гр;
2. Свіжий сік одного лимона - 50 мл;
3. Цукор (за смаком);
4. Лід.
Спосіб приготування:
1. Заварювати трав'яну суміш 10 хв. при t 85С);
2. Процідити, додати цукор (за смаком), охолодити, додати лимонний сік;
3. Подавати з льодом.
Склад (на 1000 мл):
1. Зелений чай "Феєрія" ТМ "Світ чаю" (зелений чай, пелюстки троянди, блакитної мальви, шматочки папайї та ананасу, ягоди суниці та малини) - 16 гр;
2. Свіжий сік одного лимона - 50 мл;
3. Цукор (за смаком);
4. Лід.
Спосіб приготування:
1. Заварити чай (3-4 хв. при t 75-80С);
2. Додати лимонний сік та цукор за смаком;
3. Настоювати 10 хв., процідити, розлити по чашкам;
4. Покласти в кожну чашку шматочок лимона й охолодити. Подавати з льодом.
Склад (на 1000 мл):
1. Зелений чай "Сауасеп" ТМ "Світ чаю" (зелений чай з додаванням екстракту екзотичного фрукту сауасеп) - 12 гр;
2. Фруктова суміш "Сунична симфонія" ТМ "Світ чаю" (ягоди суниці, шматочки яблука, шипшина, цедра апельсина та лимона) - 25 гр;
3. Цукор (за смаком);
4. Лід.
Спосіб приготування:
1. Заварити окремо чай (3-4 хв. при t 80С) та фруктову суміш (8-10 хв. при t 95С);
2. Перемішати, додати цукор за смаком, і процідити;
3. Охолодити. Подавати з льодом.
На 10 порцій необхідно: чай дарджилінг - 6 чайних ложечок, вода - 1 л, цукровий сироп, лід, лимон -1 шт., шматочки яблука чи інших фруктів, листя м'яти.
Заварювати чай звичайним способом. У велику скляну ємність покласти шматочки льоду. Влити до ємності охолоджений чай, цукровий сироп, покласти шматочки яблук, лимона та листя м'яти.
Міцний чай - 0,5 л, цукор - за бажанням, шматочки льоду, подрібнені ананаси (або апельсини, персики чи абрикоси) - 1 склянка, ром - 1-2 столові ложки, вершки - за бажанням.
Охолоджений міцний чай розлити по склянкам. Покласти шматочки льоду. Нарізані кубиками фрукти полити ромом і витримати деякий час. Розподілити фрукти за кількістю порцій і розкласти по склянках. Якщо до готового напою додати вершки, він стане ще приємнішим. У спекотні дні його п'ють дуже холодним, розбавивши газованою водою.
Холодний композиційний чай.
Вода - 1 л, суміш сухого (зеленого та чорного) чаю - 6 чайних ложечок, лимон - 1 шт., лід - 1 склянка.
Змішати порівну чай чорний та зелений. Заварити, дати охолонути, додати лимонний сік і шматочки льоду. Пити без цукру.
Холодний чай з грейпфрутом.
Чорний чай - 1 л, сік червоного грейпфруту - 1 склянка, мед - 1-2 чайні ложечки.
Заварити чай, процідити через ситечко, додати мед і дати охолонути. Додати сік і шматочки льоду. Рецепти від компанії "Світ чаю"
Джерело
|