Четверг, 18.04.2024, 19:18


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 6
Гостей: 6
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2013 » Февраль » 5 » Обухівська арифметика: вся правда про вибори
Обухівська арифметика: вся правда про вибори
20:03

Фільм Євгенії Моторевської, через який у Обухові вимкнули ТВі


Виборчі хроніки із Обухова облетіли всю Україну, а згодом і світ. Потужна землевласниця, "регіоналка" зі стажем Тетяна Засуха наштовхнулася на міцного опонента – опозиційного бізнесмена Віктора Романюка.
Попри те, що опонент випередив Засуху майже на 10 тисяч голосів, дружина екс-губернатора Київщини спромоглася на формальну перемогу завдяки "обухівській арифметиці". Нині ця арифметика вже слухається у Європейському суді з прав людини...

Засуха у Швейцарії

Напередодні трансляції фільму журналістки ТВі Євгенії Моторевської в Обухові відімкнули телеканал ТВі.

Авжеж, багато з мешканців живуть в ілюзорному затишку: їх задовольняє те, що Засуха влаштувала в Ковалівці "українську Швейцарію". Одна з мешканок села Ковалівка, родинного бастіону Тетяни Засухи, відповідає на питання журналістів: "Ми дуже раді, що ми в такому селі живемо і все в нас виходить". На питання про те, чи знає про виборчі фальсифікації масштабом у 30 тисяч голосів, розводить плечима: "Не вникала". Тетяні Засусі, очевидно, вигідно, щоби не знали...

У селі знімальній групі ТВі були не раді. "А вам хтось дозвіл давав на зйомки? Тому що це приватна власність", – намагалися зупинити журналістів охоронці. На "приватній території" – і поштове відділення, і навіть сільська рада…

Тетяна Засуха, попри численні спроби ТВі вийти на контакт, теж уникала спілкування. Після скандальних виборів вона не дала жодного інтерв’ю.

"У мене був лише один біл-борд – і той зняли"

Попри те, що Тетяна Засуха – найвідоміший політик на Обухівщині та Васильківщині, котра ще й двічі перемагала у цьому окрузі, на осінніх виборах громада задекларувала опозиційні погляди. Певною мірою це була несподіванка. Адже їй опонував маловідомий кандидат від опозиції Віктор Романюк – підприємець із успішним досвідом роботи за кордоном, а також і бізнесмен, у котрого вже в Україні відібрали бізнес рейдери.

Віктор Романюк каже ТВі, що на виборах йому протистояла потужна машина адмінресурсу.

"На весь Васильківський район я домовився повісити один біл-борд, він провисів усього дві години. І все! Потім його розірвали, пошматували і викинули", – розповів Романюк.

Адмінресурс на цих виборах не спрацював. За даними протоколів із дільниць, переміг Віктор Романюк.

"Уже на ранок 29 жовтня я знав, що розрив становить близько 10 тисяч голосів", – розповів Романюк.

Народний депутат Андрій Пишний, який особисто приїжджав на округ захищати волевиявлення виборців, зазначає: "Можливо, саме через те, що Засуху всі знають, вона і програла Романюкові 9664 голосів. Люди знали не один рік, кого вона представляє, ким вона є, чого від неї чекати. За Романюка віддали майже кожен другий голос на окрузі Засухи, де використовується безпрецедентний адміністративний ресурс", – розповів Пишний.

Контрнаступ

Коли справа дійшла до оголошення переможця, на окружній виборчій комісій почалися дива.

"Декілька разів зникав голова окружної виборчої комісії, потім зникала печатка ОВК, потім зникав системний адміністратор. Ну ви ж розумієте, що таке системний адміністратор? Це людина, якому офіційно держава платить тисячу гривень, а в конверті – 5-7 тисяч. Тобто він буде служити не державі, а тій людині, яка йому платить ці гроші. Йому дзвонили на мобільний: "Маєш зникати!" – він зникав", – розповідає Романюк.

На дільницях округу було зафіксовано багато молодиків кремезної статури (чи то пак журналістів), які допомагали "підрахувати" потрібний результат. Міліція або потурала безладу, або просто заплющувала очі на систематичні сутички.

Зважаючи на фальсифікації, вже на світанку на площі перед окружкомом зібралися сотні виборців. В Обухові постав свій "Майдан". Згодом пікетувати почали не лише окружну виборчу комісію, а й Адміністрацію президента.

Та в рукаві у Тетяни Засухи залишався головний козир.

"У разі, якщо підрахунок голосів за мокрими протоколами підтвердить поразку провладного кандидата, вони, як-то кажуть, мали ввімкнути "план Б", – розповідає Андрій Пишний. – Тобто якщо навіть попри фальсифікації, навіть попри вкидання, навіть попри застосовані схеми кількість голосів за Тетяну Засуху буде меншою, вони зробили для себе можливість оскаржити рішення дільничних виборчих комісій".

Долю виборів мав визначити суд.

Представники провладного штабу підготували 28 позовів до суду – написаних за одним лекалом. У заявах ішлося: у день виборів члени 28 дільничних комісій не пустили до себе спостерігачів від Партії регіонів. А тому результати волевиявлення спотворено.

Голова однієї з дільничних комісій 94-го округу висловив упевненість, що Партія регіонів пішла на відверте
фабрикування. Ті люди, які нібито свідчили на суді на користь провладної сили, працювали спостерігачами на його ДВК. Чоловік порівняв підписи цих осіб на виборчих протоколах і в матеріалах судової справи:

"Ось, бачите, підпис і ось підпис – однакові. А тепер звіряйте із цим підписом – це вже інший підпис", – обурився чоловік.

Феміда задовольнила всі 28 позовів провладної сили.

"Результат змінився кардинально, – коментує ті події Андрій Пишний. – Достатньо викинути зі 136 дільниць 27, тому що вони не подобаються. І вони викидають 30200 голосів виборців – це майже третина всіх виборців, які є у цьому окрузі, на смітник".

"Вивести всіх! Бистро!"

А пізніше було скандальне засідання ОВК. У ніч підбиття остаточних підсумків волевиявлення Тетяна Засуха особисто керувала процесом. Шоу від депутатки побачила вся країна: "Вивести всіх, хто заважає роботі!
Бистро!", "Працюй, працюй!", "А це хто такий? А ви хто такий?", "Міліція, стаємо і даємо можливість працювати".

Тієї ночі Андрій Пишний був на засіданні окружкому, намагався напоумити і членів комісії, і саму Засуху. Сьогодні ж він визнає: шансів було мало. Фундамент перемоги "регіоналка" заклала ще на початку виборчої кампанії, коли в ОВК опинилися "потрібні" люди.

"Вони насправді всі питання вирішили заздалегідь, тому що насправді було зафіксовано на відео-, на фотокамеру, як вона спілкувалася чи з одним, чи з іншим представником від ОВК – і вони голосували так, як треба", – розповідає Пишний.

"Майже всі члени ОВК – це були люди, які приїхали з Києва. Ми простежили, чим вони займалася, і зрозуміли, що вони будуть займатися фальсифікаціями, що це професійні шахраї по виборах", – додає Романюк.

Та все ж боротьба виборців 94-го округу за свої права не стала марною. Саме завдяки масовим протестам Тетяну Засуху за крок до мандата не пропустили у Верховну Раду. У Центрвиборчкомі не стали оголошувати переможців у п’яти виборчих округах. Втім, перемоги не повернули й Вікторові Романюку: тепер у 94-му окрузі будуть нові вибори.

Подробиці скандальних виборів дивіться у фільмі Євгенії Моторевської: "Особливий формат: Обухівська арифметика".

Джерело






Категория: Обуховские новости | Просмотров: 1012 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта