Четверг, 18.04.2024, 10:37


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2013 » Июнь » 25 » У прикордонних селах Львівщини зростає кількість автомобілів з польськими номерними знаками
У прикордонних селах Львівщини зростає кількість автомобілів з польськими номерними знаками
23:23
Львів – Польська влада взялась за тих громадян держави, які реєструють автомобілі на українців. Бо, мовляв, ці машини використовуються для нелегальної діяльності. У прикордонному Підкарпатському воєводстві польські громадяни у співвласності з українськими зареєстрували сотні машин. Скільки українців, переважно мешканців прикордоння, їздять на автомобілях з іноземними номерами в Україні, не відомо. Тим часом депутати Львівської облради домагатимуться полегшення перетину кордону українцям на машинах, зареєстрованих у Польщі.
 
У прикордонних селах Львівщини, тих що входять у 30-кілометрову зону, на подвір’ях селян можна побачити по одній, а то й і три машини з польськими номерними знаками. Такі авто місцеві називають «300-доларові мерседеси».
 
Щоп’ять днів, згідно з українським законодавством, співвласники зобов’язані на цих автомобілях перетнути українсько-польський кордон. Однак люди переїжджають кордон по кілька разів на день. Бо машина, придбана у Польщі за 300-800 доларів, служить їм, по суті, для щоденної праці. У Польщу везуть пальне, сигарети, горілку, а додому – продукти, побутову хімію чи якийсь товар на замовлення.
 
Скільки саме громадян України їздять на автомобілях, зареєстрованих у Польщі? Наразі такої офіційної статистики немає. Транспортний потік за п’ять місяців цього року становив 3 мільйони 270 тисяч машин, торік було на 130 тисяч машин менше, повідомили Радіо Свобода у Західному регіональному управлінні Держприкордонної служби. Представники прикордонних служб Польщі стверджують, що кількість автомобілів із польськими номерними знаками, якими перетинають кордон українці, зросла на третину.
 
Молодь сіла за кермо дешевих машин 
 
Мер Рава-Руської Ірина Верещук каже, що кількість машин, зареєстрованих у Польщі, у містечку за останній рік-два помітно зросла. Адже ці вживані автомобілі, привезені із Західної Європи у Польщу, обходяться українцям від 500 до 2000 доларів. А при сплаті мита на українському кордоні машина зросла б у ціні у три-чотири рази. Більшість молоді тільки мріє про те, щоб придбати машину у Польщі і їздити нею щодня через кордон у сусідню державу. З іншого боку, у місті почастішали аварії. За кермо дешевих машин сідає недосвідчена молодь. Так, днями 16-річний юнак збив 13-річного хлопчину, який зараз перебуває у шпиталі.
 
«Почастішали випадки травмування. Неповнолітні діти сідають за кермо, ми не можемо їх ідентифікувати, бо номери польські. Це створює для влади проблему. Люди не дорожать машинами. Вечорами, вночі молодь їздить тими машинами і створюють аварії. У ДАІ ці машини не зареєстровані. Взагалі не можна ідентифікувати такі машини, бо у Польщі слід шукати співвласника», – зауважує мер міста.
 
Польща посилює контроль за реєстрацією автомобілів 
 
Польська влада вирішила посилити контроль за реєстрацією машин, співвласниками яких є громадяни України та Польщі, оскільки це сприяє нелегальній діяльності, не лише перевезенню контрабанди. Поляки уникають сплати податків за реєстрацію сотень машин, з’явились польські фірми з надання послуг із оформлення автомобілів за 450-600 євро.
 
Як інформують польські ЗМІ, вже у Підкарпатському воєводстві частково припинили реєструвати автомобілі на українців. Польські служби вимагають від громадян України надати документ, який дозволяє їм перебувати у Польщі.
 
Однак законодавство Польщі дозволяє громадянам цієї країни реєструвати співвласниками машин іноземців.
 
Львівські депутати домагатимуться змін у Митному кодексі 
 
Депутат Володимир Саган, який представляє інтереси громадян прикордоння у Львівській обласній раді, домагатиметься разом з іншими обранцями від парламенту збільшити у Митному кодексі з 5 на 10 днів обов’язковий термін перетину кордону на автомобілі з іноземними номерними знаками.
 
«Митна служба зробила Львівську область зоною дії одного митного органу. Митний кодекс дозволяє на машині з іноземними номерами перетинати у режимі транзиту кордон у 10-денний термін, але в іншій області, де діє другий митний орган. Це нонсенс, що створює незручності для наших громадян, які мусять перетинати кордон щоп’ять днів», – каже місцевий депутат.
 
Те, що громадяни України їздять на поламаних вживаних автомобілях з іноземними номерами, як зауважують експерти, є не від доброго життя, а через величезні мита, встановлені державою при перевезенні машини з-за кордону, через низку протекціоністських заходів, які не дозволяють українцям купувати якісні автомобілі.

Категория: Политика и другое | Просмотров: 848 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Июнь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта