В І півріччі 2015 року Україна на 56,5% скоротила експорт риби та ракоподібних, порівняно із І півріччям 2014 року.
Про це повідомляє Державна служба статистики.
Крім того, скоротився експорт групи молоко і молокопродукти,яйця птиці та натуральний мед — на 48,9%, до 159,3 млн дол., овочів — на 30,5%, до 34,2 млн дол., зернових культур — на 10,1%, до 2,6 млрд дол.,продукції борошномельно-круп’яної промисловості — на 17,5%, до 352,1 млн дол., жирів та олій тваринного або рослинного походження — на 21,8%, до 1,6 млрд дол., готових продуктів з м'яса та риби — на 78,5%, до 4,4 млн дол., какао та продуктів з нього — на 51,6%, до 75,5 млн дол., продуктів із зерна — на 32,5%, до 127,6 млн дол., продуктів переробки овочів — на 50,1%, до 95,6 млн дол., алкогольних, безалкогольних напоїв та оцету — на 35,6%, до 91,4 млн дол.
Разом з тим, експорт живих тварин зріс на 62%, до 12,7 млн дол., м'яса та їстівних субпродуктів — на 25,1%, до 173,7 млн дол., їстівних плодів та горіхів — на 26%, до 73,2 млн дол., кави та чаю — на 9,2%, до 4 млн дол., насіння та плодів олійних рослин — на 27,8%, до 513,9 млн дол., цукру та кондитерських виробів з нього — на 36,2%, до 92,3 млн дол.
Якщо ж поглянути на імпорт всіх зазначених вище продуктів харчування, то він скоротився у всіх групах. Зокрема, найбільше зменшився імпорт продукції борошномельно-круп’яної промисловості — на 69,9%, до 5 млн дол.
А далі за списком: групи молоко і молокопродукти, яйця птиці та натуральний мед — на 64,5%, до 42,1 млн дол., зернових культур — на 58,4%, до 133,4 млн дол., овочів — на 69,5%, до 40,2 млн дол., жирів та олій тваринного або рослинного походження — на 42,4%, до 77,5 млн дол., готових продуктів з м'яса та риби — на 65,6%, до 17,3 млн дол., какао та продуктів з нього — на 49,4%, до 82,2 млн дол., продуктів із зерна — на 53,3%, до 42,7 млн дол.,
Також скоротилось ввезення продуктів переробки овочів — на 52%, до 59,1 млн дол., алкогольних, безалкогольних напоїв та оцету — на 53,9%, до 99,4 млн дол., живих тварин — на 31,6%, до 29,4 млн дол., м'яса та їстівних субпродуктів — на 63%, до 42,3 млн дол., їстівних плодів та горіхів — на 43%, до 40,2 млн дол., кави та чаю — на 24,4%, до 94,8 млн дол., насіння та плодів олійних рослин — на 31,1%, до 152,7 млн дол., цукру та кондитерських виробів з нього — на 52,5%, до 14,9 млн дол.
Джерело
|