Суббота, 20.04.2024, 08:26


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 6
Гостей: 6
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2017 » Февраль » 22 » Лікар пояснив, чому маленьких дівчаток треба вести на огляд до гінеколога
Лікар пояснив, чому маленьких дівчаток треба вести на огляд до гінеколога
19:28

Інфекцiї статевих органiв можуть чатувати на дiвчинку у дошкiльному вiцi. Тож у проходячи обов'язковий медогляд перед школою, слід відвідати і "жіночого лікаря".

 У ранньому дитячому вiцi дуже поширенi такi хвороби, як запалення зовнiшнiх статевих органiв, тобто вульвовагенiти, - каже Орися КОВАЛИШИН, дитячий лiкар-гiнеколог. 

- Їх можуть провокувати глистовi iнвазiї, наприклад, гострики, алергiчна реакцiя, захворювання нирок, печiнки, властиво, усiх внутрiшнiх органiв. Вони можуть з'явитися пiсля перенесеної вiрусної iнфекцiї, а також якщо у дiвчинка часто бувають застуди.

Коли вперше рекомендується показати дiвчинку гiнекологовi?

 Огляди дiвчатка повиннi проходити, коли їх приймають до дитячого садочка; школи; коли з'явилися перше мiсячне; якщо у вiцi 13 рокiв не з'явилися вториннi статевi ознаки - розвиток грудей, оволосiння на лобку i пiд пахвами; якщо мiсячне у дiвчинки не почалося до 15 рокiв; якщо є дефiцит ваги тiла або перевищення його бiльш нiж на 10%; якщо наявнi захворювань iнших органiв: хронiчний пiєлонефрит, цистит, хронiчний тонзилiт; цукровий дiабет, захворювання нервової системи; якщо дiвчатка були прооперованi на апендицит та тонзiлектомiю; коли вони переходять  у 10 - 11 класи тощо. Можливi й додатковi, позаплановi вiзити, якi можуть бути викликанi як скаргами дiвчинки, так i рiзними зовнiшнiми вiдхиленнями вiд норми.

Про що йдеться?

Активно слiд реагувати й на такi тривожнi сигнали, як поява видiлень iз пiхви жовтуватого, зеленуватого або коричневого кольору з неприємним запахом, а також свербiння й печiння в дiлянцi зовнiшнiх статевих органiв i при сечовипусканнi. Такi небезпечнi симптоми можуть бути у дiвчаток будь-якого вiку -- вiд однорiчних до пiдлiткiв. Крiм того, проконсультуватися з гiнекологом потрiбно, якщо дiвчинка зазнала травми статевих органiв; якщо скаржиться на бiль внизу живота, якщо мама помiтила на бiлизнi слiди видiлень; якщо з'явилися вугри на обличчi й тiлi,  оволосiння тiла або волосся росте у нетипових мiсцях, якщо є  розтяжки на шкiрi; якщо у 14 - 15 рокiв у дiвчинки немає мiсячного або менструацiї нерегулярнi, з великими затримками або надмiрно частi чи у дитини виявили пахову грижу.

Мами часто бояться, що дитинi при оглядi можуть пошкодити плiву.

 О, ви маєте рацiю, часом бiльше наляканi необхiднiстю вiдвiдати дитячого гiнеколога не дочки, а мами. Однi бояться того, що дитина злякається, iншi - що дiвчинцi можуть пошкодити незайману плiву або заподiяти бiль. Саме тому дитячий гiнеколог має бути грамотним фахiвцем, уважним i обережним лiкарем. При оглядi новонароджених та зовсiм маленьких дiвчаток лiкар тiльки розсовує великi статевi губки i дивиться на предмет почервонiння, подразнення. Старшим дiвчаткам роблять УЗД, як правило, iнших дослiджень не проводять. У 11 -- 13-рiчних пiдлiткiв ще можуть взяти мазок. А от пiсля 14-ти, якщо потрiбно, гiнеколог уже може провести огляд через пiхву. Нiчого страшного в цьому немає. Коли ви вiдведете на консультацiю до гiнеколога свою 16 - 17-рiчну доньку, пам'ятайте, що ваша мета - з'ясовувати не подробицi особистого життя дiвчини, а стан її здоров'я.

Як правильно прати дитячу бiлизну - окремо чи разом iз маминою?

 Дорослi люди, залишаючись абсолютно здоровими, можуть бути носiями рiзних iнфекцiй. Зi шкiри дорослої людини спори, бактерiї та iншi мiкроорганiзми, потрапляючи на одяг дорослих при праннi речей разом, можуть iнфiкувати речi дитини, якi надалi при контактуваннi зi її шкiрою можуть викликати iнфекцiйне захворювання. Та й порошки, що використовують для прання речей дорослих,  не пiдходять для прання дитячих, бо мiстять iнгредiєнти, якi можуть агресивно впливати на дитячий органiзм, зокрема на шкiру  i погано виполiскуватися.

А чим пiдмивати дитину?

 Мами, якi пiдмивають дiвчинку тричi на день милом, видаляють iмунний шар, який захищає статевi органи. Iншого захисту у дiвчинки поки що немає. Останнiм часом часто у дiвчаток дiагностуємо синехiю -- зрощення малих статевих губ, одна iз причин яких -- миття. Якщо їх не лiкувати, у дiвчинки можуть з'явитися проблеми з сечовипусканням. Мити дiвчинку милом до перiоду статевого дозрiвання раджу  раз на 7 - 10 днiв. Мило має бути звичайне, дитяче, без домiшок, ароматiв, небажане використання iнтимних гелiв, трав'яних ванночок, вода має бути проточна. Мити також слiд правильно -- струмiнь води й рухи руки повиннi йти спереду назад.

Соломiя НЕДIЛЬСЬКА

Джерело

Категория: Женская жизнь | Просмотров: 573 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта