Пятница, 29.03.2024, 15:47


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 4
Гостей: 4
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2017 » Март » 12 » Готуємо авто до весни: практичні поради
Готуємо авто до весни: практичні поради
12:33

Незважаючи на те, що весна - це завжди теплий та сприятливий час як для водіїв, так і для пішоходів, необхідно пам'ятати, що автомобіль до потепління слід підготувати не менш ретельно, ніж до зими. І мова не тільки про зміну гуми на літню. Весна - час нестабільний. Стоїть завдання підготувати машину до мінливої ​​погоди. Портал Знай.uaдає поради, як це зробити.

1. Почнемо, звичайно, з гуми. Якщо ви всю зиму зберігали літні шини, то не забудьте добре перевірити їх перед установкою. Огляньте на предмет чистоти, адже засохлий і ущільнений бруд за кілька місяців може сильно порушити потрібне балансування. Ідеальним виходом буде установка літньої гуми фахівцями. Вони її і помиють, і збалансують.

Якщо ж нові шини ви плануєте купувати, то не зайвим буде згадати основні поради щодо купівлі. Обов'язково перевірте дату виробництва. Навіть гума, яка ніколи не була на дорозі, може серйозно зіпсуватись за 7-10 років і піднести вам неприємний сюрприз в найвідповідальніший момент. Крім того, шини могли неправильно зберігати, в результаті чого вони почнуть розшаровуватися (від вологи) або тріскатися (від сухості). Найкраще придбати гуму в перевірених місцях, навіть якщо це здається невигідно.

2. Золоте правило водія: весна - це обов'язковий техогляд. Зимові умови експлуатації автомобіля досить жорсткі, так що, навіть якщо вам здається, що з авто все в порядку, пізніше можуть почати вилазити найрізноманітніші проблеми.

Взимку дороги посипають різноманітними сумішами, іноді досить їдкими. Ці речовини можуть потрапляти, наприклад, на шарніри рівних кутових швидкостей і буквально стирати їх, як наждаком. Найкраще буде перевірити всі гумові деталі автомобіля. Будь-який дефект гальмівних шлангів може привести до непоправних наслідків, особливо в при різкому гальмуванні. Краще не випробовувати долю.

3. Техогляд машини до весни - це ще й хороший привід перевірити стан і рівень всіх рідин: масла, гальмівної рідини, антифризу або тосола. При необхідності недолік рідин треба заповнити. І бажано не змішувати рідини різних марок і кольору.

Крім цього варто перевірити, власне, колір і консистенцію. Тосол повинен бути синього кольору. Якщо при перевірці виявиться, що він сірий, коричневий або занадто густий, то краще його замінити.

4. Перейдемо до двигуна. Сильні перепади температур (а взимку вони можуть "скакати" відразу від -20 до +90) погано впливають на деякі елементи мотора, сприяють його зносу. Так що особливу увагу слід приділити гумовим і пластиковим деталям. Обов'язково перевірте стан моторного масла. Після зими двигун може підтікати. Також масло найкраще замінити на спеціальне літнє. Приділіть час перевірці редуктора заднього моста і коробки передач. У задньому мосту теж потрібно замінити масло.

5. Акумулятор важко переносить холодну зиму. Після таких випробувань найкраще перевірити його заряд і упевнитися, що заряд максимальний. Якщо бортова система підзарядки не може забезпечити цей максимум, то краще звернутися до фахівців.

6. Перевіримо бензобак. Особливо, якщо взимку ваше авто більше стояло, ніж їздило. Якість палива часто залишає бажати кращого, так що на стінках бензобака можуть зібратися різноманітні відкладення, які варто відчистити. Заодно можна почистити і карбюратор.

7. Огляд свічок не зашкодить. Виверніть їх та перевірте, чи не утворився нагар і чи не з'явилися тріщини. Якщо відповідь буде ствердною, то відразу їх замініть, щоб потім не довелося екстрено ремонтувати авто.

8. Остання порада досить очевидна. Адже навесні багато водіїв, які, опинившись в більш сприятливих погодних умовах, часто втрачають пильність на дорозі, що призводить до трагічних наслідків. Будьте уважні та обережні.

Теги: авто, весна, машина, мотор, техогляд, лікнеп, перевірка, підготовка, автомобіль

Автор матеріалу: Олексій Киштимський

Категория: Полезно знать | Просмотров: 572 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта