Четверг, 25.04.2024, 09:55


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 14
Гостей: 14
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2017 » Апрель » 28 » Відбувся регіональний етап конкурсу "Краща за фахом" за спеціальністю "Сестринська справа"
Відбувся регіональний етап конкурсу "Краща за фахом" за спеціальністю "Сестринська справа"
21:23

27 квітня 2017 року до Чорнобильского медичного коледжа завітали делегації з трьох медичних коледжів Київщини.

Цього року саме в Яготині на базі Чорнобильского медколеджу відбувався регіональний етап конкурсу професійної майстерності «Краща за фахом» студентів вищих медичних закладів І рівня акредитації за спеціальністю 5.12010102 «Сестринська справа» в Київській області.

Цей конкурс є традиційними змаганнями з виявлення рівня професійної підготовки студентів-випускників. Організатором є Білоцерківський базовий медичний коледж. Для організації та проведення Конкурсу створюється організаційний комітет і журі, до складу якого залучаються викладачі вищих медичних закладів області.

Головою оргкомітету конкурсу цього разу був директор Чорнобильского медичного коледжа Микола Петрович Сосюкало.

Старшими суддями були: директор Білоцерківського базового медколеджа Володимир Васильович Фуголь, директор Макарівського медколеджа Алла Дмитрівна Кижлай, директор Обухівського медколеджа Петро Олександрович Коробенко, базовий медодист Білоцерківського базового медколеджа Сільвія Георгіївна Боньковська.

Конкурс проводиться в два етапи.

На першому етапі кожен медичний коледж визначав накращу за фахом в своєму навчальному закладі. А на другому регіональному етапі визначали найкращу для участі у фіналі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності студентів вищих медичних навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації за спеціальністю «Сестринська справа» «ЕСКУЛАП».

На початку змагань відбулося знайомство представників усіх делегацій. Проведено інструктаж з проведення конкурсу. Визначено членів журі першого туру - тестування.

Комплект тестових завдань охоплює матеріал з основ сестринської справи, медсестринства у внутрішній медицині, хірургії, педіатрії, акушерстві та гінекології. Банк тестових завдань складають тестові завдання, розроблені Центром тестування при МОЗ України для «Крок М».

Після короткої наради всі члени журі вирушили на місце проведення конкурсу.

Конкурсантки мали ознайомитися з кабінетами. Їм було проведено інструктажі. Після інструктажів розпочалося тестування.

Учасник Конкурсу отримує індивідуальний комплект завдань, який включає 150 тестів з основних клінічних дисциплін. В кожному тесті учасник повинен вибрати одну вірну відповідь з п`яти можливих. Термін проведення тестування - 150 хвилин ( із розрахунку 60 сек. на 1 запитання), після чого відповіді обробляються журі та заносяться в протокол Конкурсу.

Наш навчальний заклад представляли члени комісії: Ляхович Василь Дмитрович (медсестринство в педіатрії), Нацевич Руслан Олександрович (медсестринство в хірургії), Комісарчик Тетяна Георгіївна (основи медсестринства та медсестринство у внутрішній медицині).

Другий тур – демонстрація практичних навичок. Банк практичних завдань складається з 30 навичок, які передбачені відповідними програмами з навчальних дисциплін та освітньо - кваліфікаційною характеристикою Галузевих стандартів вищої освіти за спеціальністю 5.12010102 «Сестринська справа».

Кожний учасник демонструє 2 практичні навички з наступних дисциплін: основи медсестринства та медсестринство у внутрішній медицині;медсестринство в хірургії; медсестринство в педіатрії. Демонстрація здійснюється у відповідних кабінетах доклінічної практики. Учасник конкурсу отримує індивідуальне завдання ( білет включає 2 практичні навички), протягом 15 хвилин готується до відповіді та демонструє їх виконання.

Для участі у другому турі Конкурсу всі учасники шляхом жеребкування визначають послідовність виконання практичних навичок. Після завершення демонстрації навичок з окремої дисципліни здійснюється ротація учасників конкурсу.

У другому турі максимальна кількість балів, що виставляється кожним суддею за виконання однієї навички, становить 10 балів.

При підведенні підсумків другого туру результати підсумовуються.

Згідно положення про конкурс: "Загальне місце у Конкурсі визначається за найбільшою сумою балів двох турів конкурсу. В разі, коли декілька учасників набрали однакову суму балів, їх остаточне місце визначається за сумою балів, яку отримав конкурсант за демонстрацію практичних навичок, в разі рівності цих показників – місце учасників визначається жеребкуванням".

Під час вимушеної паузи, яка виникла для проведення першого туру, організаторами конкурсу було здійснено похід всіх бажаючих до місцевої картинної галереї.

Насолодившись побаченим, члени комісії приступили до виконання своїх обов`язків.

Після проведення двох турів конкурсу було встановлено переможця та лауреатів.

Переможцем конкурсу стала випускниця Білоцерківського базового медколеджа Мартинюк Любов Федорівна, друге місце посіли представниці Макарівського та чорнобильского медколеджів Осійчук Ольга Вікторівна та Зінченко Таїсія вікторівна, трєте місце - Обухівського медколеджа Федорій Юлія Вікторівна.

Для вручення нагород всіх було запрошено до святкової зали. Нагородження дипломами супроводжувалося святковим концертом, який подарували всім присутнім студенти місцевого коледжа.

Вручали нагороди М.П.Сосюкало та В.В.Фуголь.

Внаслідок трагічних подій в Чорнобилі 1986 року Чорнобильске медичне училище змушене було евакуюватися в Яготин. Евакуювалися в це прекрасне місто викладачі та адміністрація медичного училища. Володимир Васильович тривалий час був завідуючим практикою саме цього закладу. Нинішний заступник директора з навчальної роботи Тетяна Михайлівна Малюченко також переїхала в це місто і продовжує тут працювати. В.В.Фуголь дотепер очолює Білоцерківський медколедж.

У делегації Обухівського медколеджа приймали також участь заступник директора з навчальної роботи Анатолій Петрович Шевченко, завідуюча Медсестринським відділенням Наталія Олексіївна Ус, методист Наталія Іванівна Котенко.

Під час змагань колеги з різних навчальних закладів обмінювалися досвідом та спілкувалися. Наприкінці конкурсу було зроблено спільне фото конкурсанток та викладачів.

Дякуємо за гостинність!

А нинішнім переможцю та лауреатам конкурсу бажаємо успіхів у своїй професійній діяльності!

Наступний регіональний етап конкурсу має відбутися саме у нашому Обухівському медичному коледжі.

Більше фото можна переглянути у Фотоальбомі

А.П.Шевченко

Категория: Киевский регион | Просмотров: 738 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Апрель 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта