Пятница, 26.04.2024, 22:59


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 13
Гостей: 13
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2017 » Сентябрь » 4 » В Обухівському медичному коледжі відбулася посвята в студенти
В Обухівському медичному коледжі відбулася посвята в студенти
20:38


В Обухівському медичному коледжі відбулася хвилююча церемонія Посвяти першокурсників в студенти. Студентську родину цього разу поповнило дві групи юнаків та дівчат, які склали урочисту обіцянку присвятити своє життя благородній справі – боротьбі за здоров’я людини, берегти та примножувати кращі традиції коледжу, бути гідними почесного звання студента-медика.

Саме  з цієї хвилини для кожного з них починається відлік часу для здійснення мрії – стати кваліфікованим медичним фахівцем, досягти успіху на професійній ниві і, звичайно, стати людиною з великої літери.

Таке свято відбувається у нашому коледжі щороку. Вже традиційно, з напутніми словами звернувся директор медичного коледжу Коробенко Петро Олександрович, який привітав студентів з Посвятою, побажав миру в країні й в кожній родині, щоб гарно навчалися, зростали гідними медичними працівниками.

На свято завітали почесні гості, а саме: депутат Київської обласної ради Олександр Волинець, головний лікар Обухівської центральної районної лікарні, заступник голови госпітальної ради Васильківського госпітального округу Ігор Біліченко, заступник Українського міського голови Оксана Кирилюк.

Олександр Волинець щедрими словами вітав педагогів та студентів з початком нового навчального року та вручив подяку директорові П.О.Коробенку.

Оксана Кирилюк звернулася до присутніх у залі та привітала першокурсників з першими професійними кроками у доросле життя. Вона сподівається що Українка стане гостинним містом для всіх. Вже невдовзі місто відзначатиме своє 50-ліття і пані Оксана запросила всіх присутніх завітати на відзначення цієї події 10 вересня. 

Зовсім недавно був капітально відремонтований спортивний комплекс міста, і тому всі бажаючи можуть стати його постійними учасниками, що допоможе вести здоровий спосіб життя. 7 вересня відбудеться його відкриття. А допомогти молоді з обранням саме свого виду спорту зможуть викладачі фізичного виховання.

Символічною стала подяка від Українського міського голови викладачу фізичного виховання коледжу Миколі Володимировичу Дидику, яку вручила Оксана Кирилюк. 

Педагогічний колектив коледжу вітав та бажав творчого натхнення в нелегкій праці навчальної ниви життя заступник директора Анатолій Петрович Шевченко.

Зі словами вітань звернувся до першокурсників та їх батьків. Він нагадав, що сьогодні вся Україна проводить перший урок на тему "Європа-цивілізаційний вибір України". Вже традиційно віщають з усіх ЗМІ, що Україна - європейська держава.

Напевно,  Україна зможе по  праву вважатися  такою, коли  в кожного  її  громадянина будуть європейська свідомість, європейське мислення, європейське бачення, європейська поведінка і … європейський рівень життя.

І саме від молоді і кожного з присутніх у залі залежить чи станемо ми такою країною. Кожен європеєць цінує історію своєї країни, і гордиться саме своєю національністю. І ось коли настане час, що кожен з гордістю зможе сказати: «Я – громадянин України! Я – громадянин Європи!» Що особисто я можу зробити, щоб моя рідна країна стала ближчою до Європи? Саме своїми власними руками, а не через підписування численних декларацій. Саме своїм власним розумом, а не через сліпе слідування чужим гаслам. І ось саме тоді ми зможемо вважатися європейською країною.

У студентів коледжу є на даний час набагато більше можливостей для професійного зростання.  ЄС відкрив кордони для України: Рада Європи схвалила рішення про внесення України до переліку країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги. Документ було підписано 17 травня. Уже починаючи з літа 2017 року без візи можна відвідати практично будь-яку країну ЄС.

Проте, потрібно пам`ятати, що в європейській країні цінують професіоналів своєї справи, і тому кожен повинен стати таким саме в нашій країні. Оволодіти професійною майстерністю, спочатку добре навчаючись, отримавши спеціальність фельдшера чи медичної сестри, а пізніше працюючи  в медичних закладах України. І лише тоді для самих успішних медиків стануть відкритими усі двері ЄС. 

Піднесена атмосфера панувала під час проголошення «Урочистої обіцянки студентів коледжу». Першокурсники з гордістю одягали свої білі халати.

Для проведення ритуалу посвячення за давньою традицією до зали завітали з далекого Олімпу грецький лікар, батько медицини Гіппократ та богині: Гігіея, яка дарує здоров’я, Панакея – цілителька людей, Епіона, котра вгамовує біль.

Ведучі посвяти Людмила Папуга та Левецький Іван

Проголосивши промову на латині, Гіппократ передав першокурсникам запалений факел, тому що гасло кожного медика – «Світячи іншим, згораю сам». Богині, у свою чергу, подарували від себе аптечку, білий халат та символ медицини – «змію». Після цього присутні студенти промовили клятву Гіппократа. 

Після посвяти до студентів зі словами побажань звернулася завідуюча фельдшерського відділення Тетяга Григорівна Комісарчик.

Ведучою та режисером події була культорганізатор коледжу Марина Рашитівна Луценко.

Вступ до медичного коледжу – це гарний старт у самостійне майбутнє, з якого починається нелегкий шлях пізнання світу й самореалізації, який є першим кроком у доросле життя.

Тож, дорогі першокурсники, оволодівайте знаннями, щоб творити гідне майбутнє медицини. Нехай вам щастить, молоде покоління студентського братства!

А.П.Шевченко

Фото кращої якості

Категория: Обуховские новости | Просмотров: 499 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Сентябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта