Суббота, 20.04.2024, 17:33


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 9
Гостей: 9
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2019 » Январь » 1 » У Дерев`янській ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся Новорічний бал з Попелюшкою
У Дерев`янській ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся Новорічний бал з Попелюшкою
14:18

28 грудня 2018 року у Дерев`янській ЗОШ І-ІІ ступенів проходив Новорічний бал з Попелюшкою. До наймолодших школярів у гостини завітала казкова Попелюшка, яка разом із Дідом Морозом, Снігурочкою та іншими казковими героями вітала їх з новорічними святами. 

Особливістю цього дійства було те, що акторами для малечі були їх більш досвідчені школярі. Вже так повелося, що дітей молодшої школи поздоровляють старші товариші, а ті ж у свою чергу вітають їх. 

З вітальним вступним словом виступив головний шкільний Дід Мороз, директор Михайло Володимирович Карасьов. Він привітав багаточисленну аудиторію дітей, батьків, щирих друзів та жителів села Дерев`яна з наступаючим Новим роком, побажав усім здоров`я і благополуччя.

Михайло Володимирович згадав добрим словом усіх людей, які допомагали натхненно працювати у 2018 році.

Було відзначено допомогу наступних людей та підприємств:  

  • голови села О.М.Бойка, за матеріальну  організацію свята;
  • І.М.Арборак, за придбання радіомікрофонів;
  • підприємство "ФЛЕШ-Р" та її керівника В.М.Сливу. за подарунки, придбані для учнів школи;
  • О.В.Тимченка за придбання призів учасникам балу;
  • М.В.Литвинова за придбання новорічної ялинки;
  • В.Махинич за придбання подарунків дошкільнятам.

А також М.В.Карасьов подякував усім тим хто словом і ділом допомагає нашим дітям бути радісними та щасливими.

Потім було відзначено кропітку працю у стінах рідної школи 3-ки найкращих її учнів. У складанні рейтингу та її результатів приймають участь самі учні школи, а рішення про їх відзначення приймається на засіданні Кабінету міністрів "Веселкової країни".

Відзначають тих дітей, що беруть саму активну участь у житті школи. Вони займають призові місця на змаганнях, предметних олімпіадах та конкурсах, гарно навчаються.

За  успіхи у І семестрі 2018/2019 навчального року було відзначено Гук Оксану ( 9 клас), Некряча Івана (8 клас) та Харченко Аміну (7 клас).

Довідка

  • Гук Оксана - І місце - олімпіада з інформаційних технологій, ІІ місце - олімпіади з математики, географії, біології, хімії (4 предмети), ІІІ місце - олімпіади з фізики, української мови та літератури (2 предмети).
  • Некряч Іван - І місце - олімпіада з хімії, ІІ місце -олімпіада з української мови та літератури, біології, географії, математики (4 предмети).
  • Харченко Аміна - І місце - олімпіада з хімії.
  • Харитонова Софія - ІІ місце у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Потім М.В.Карасьов відзначив два найкращі класи. Рейтинг найкращого класу окремо проводять для молодшої (1,2 ,3, 4 класи) та старшої (5,6,7,8,9 класи) школи. 

У цьому рейтингу враховують усі події, що відбуваються з учнями окремого класу протягом навчального семестру. Це і спортивні досягнення кожного учня, участь їх у різноманітних конкурсах, виставках, олімпіадах,  чергування та зовнішній вигляд. Учні окремого класу заробляють шкільні кошти "єврики", які лягають у скарбничку класу.

Кожна дія учня чи класу в цілому оцінюється євриками, відповідно до розробленої та затвердженої у школі шкали. Проте кожен негативний проступок учня чи класу в цілому, може спустошувати скарбничку. Це відбувається тоді, коли учні чи весь клас байдуже ставляться до своїх обов`язків та не беруть участі у загальношкільних (районних, обласних, інших)  конкурсах, виставках; погано чергують; мають невідповідний зовнішній вигляд чи інше.

Найкращими класами за І семестр було відзначено 4 клас (класний керівник Мандзюк Т.В.) та 9 клас ( класний керівник Савіцька Т.Г.).

Також було відзначено подяками роботу вчителів, які підготували учнів переможців чи призерів олімпіад та конкурсів.

  • Сушко О.С.- ІІ та ІІІ місце  олімпіади з української мови та літератури ( Некряч І (2)., Гук О.(3)), ІІ місце  у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (Харитонова С.);
  • Сторожик В.І.- І та ІІ місця олімпіади з хімії (Харченко А./1/), Некряч І./1/), Гук О./2/), та ІІ місцяолімпіади з біології (Некряч І., Гук О.);
  • Здоренко Є.М. ІІ місця олімпіади з географії ( Некряч І. та Гук О.);
  • Савіцьку Т.Г. - ІІ місця олімпіади з математики ( Некряч І. та Гук О.);
  • Шевченка А.П.І та ІІІ місця олімпіади з інформаційних технологій та фізики (Гук О., Гук О.)
  • Калашник Т.Г. - І місце з міні-футболу (хлопці) серед ЗНЗ І-ІІ ступенів Обухівського району та  І, ІІ, ІІІ місця з різних видів спорту.

За активну участь у житті школи подякою було відмічено бібліотекаря школи Е.К.Кулініченко.

З вітальними словами до громади звернувся голова сільської ради О.М.Бойко. Він побажав учням в новому навчальному році більш вагомих успіхів у спорті та навчанні. Вчителям побажав витримки та наснаги в роботі. Батьків закликав до спільної праці з учнівським та педагогічним колективами, для примноження їхніх успіхів вже у прийдешньому новому році.

Після завершення офіційної частини свята розпочався Новорічний бал.

До яскраво прикрашеної зали  із далеких-далеких країв по засніженим сугробам до нас завітали  Дід Мороз та його красуня Снігурка. Вони вітали малечу, розважали їх, одарювали подарунками. І в цих ошатно одягнених гостях мало хто міг пізнати наших випускників Токарєву Зоряну та Шумбарського Віталія.

І ось розпочалася казка. До зали завітали чотири чарівні красуні, які віршами та хорошими словами вітали присутніх, і закликали очікувати  на казкові дива.

Першим з`явився блазень-жартівник, а вже за ним наступник короля, такий собі розбишака-принц. Першою справою він закинув свого портфеля, а потім почав спілкуватися з придворним блазнем. На оці у принца був синець, який йому поставила його вчителька герцогиня Анастасія. Ой, нелегкою наукою для принца є навчання, і це стає зрозумілим після його бравади та неприємних слів на її адресу.

І ось до них заходить Король, який насамперед хоче дізнатися про успіхи свого майбутнього спадкоємця. А як це краще зробити, як не переглянути щоденник? Після його огляду йому стає зле. Щоденник майорів різноманітними записами про порушення поведінки під час занять. Ці порушення жартівливо демонструє царський блазень. І врешті герцогиня запрошує батька прийти до школи.

І татусь приймає однозначне рішення, заборонити на цілий тиждень користуватися своєму синові смартфоном, комп`ютером та їсти всякі ласощі.

А Королю таки довелося зустрітися з герцогинею. Вона розповіла про негаразди з сином та про те, що  і сама царська особа нерідко поводиться не так як слід.  В часи економічної кризи він дозволяє  собі на сільській площі катати на королівському "Мерседесі" хлопчаків та тим більш розспівувати з ними пісні. А ті в свою чергу тепер ходять, і співають жартівливих пісень, що вони люблять Короля. І в цьому він сам не бачить ніяких негараздів.

А в час, коли казкові персонажі залишають сцену до ялинки запрошують всіх бажаючих, і розважають їх хороводом, конкурсами та забавами. І кожен охочий може потримати  за руки, і тим більш станцювати, чи то з казковим героєм, чи Дідом Морозом, чи Снігуркою.

Особливо захопила дітей гра у сніжки, яку проводила Снігурочка. Всі залюбки прийняли в ній участь, тому що немає нічого кращого ніж спробувати перекидати сніжками когось іншого.

А тим часом сюжет казки почав новий розвиток. У королівстві вирішили влаштувати Новорічний бал, а на ньому мають бути лише найкращі красуні королівства. А як це зробити, як не запросити всіх їх на оглядини до королівського палацу.

Придворний глашатай оголошує про Новорічний бал та запрошує всіх красунь прибути до королівства. Охочих познайомитися із принцом дуже багато.

І ось ми потрапляємо у родину, де мешкає Попелюшка.

Пригадаємо сюжет у редакції автора казки Шарля Перро. Багатий і знатний вдівець з дочкою від першого шлюбу, чарівною і доброю дівчиною, одружився на зарозумілій і злій дамі з двома дочками, які у всьому схожі на матір. Батько у всьому слухається своєї нової дружини. Мачуха змушує пасербицю жити на горищі, спати на солом'яній підстилці і виконувати найважчу і найбруднішу роботу. Після роботи дівчина зазвичай відпочиває, сидячи на ящику з попелом біля комина, тому сестри прозвали її Попелюшкою. Зведені сестри Попелюшки купаються в розкоші, а вона покірливо зносить їх глузування.

У сценічному сюжеті дама з доньками обговорюють, як вони потраплять до палацу та породичавшись з королівською родиною, врешті самі стануть правити в ньому.

А щоб виглядати на балу красиво, вони вирішують поїхати по бутікам та прикупити собі одяг та різні прикраси. І ось вони кличуть до себе Попелюшку, яка має подати їм дзеркало. І як завжди це дзеркало виявилося не таким. Вони облаяли бідну дівчину.  А та не знітилася та попрохала у мачухи дати згоду на те, щоб переглянути все, що буде на балу по телевізору. Та погодилася, якщо вона переробить у будинку всю домашню роботу.

І в час, коли Попелюшка починає прибирання у їх господарство залітає  дві феї-хлопчик та дівчинка. Добра доросла фея попрохала відшукати їх таку дівчину, яка б позитивно вплинула на принца. Проте оглядаючи цю дівчину, пара переконувалася в тому, що саме вона може стати цією поважною особою. І вони починають чарувати. І згодом замість брудної Попелюшки появилася чарівна красуня у гарному вбранні.

А тим часом розпочинається Новорічний бал. Тато Король наголошує своєму сину про те, що  слід обрати собі наречену. Сам принц не у захваті від цієї ідеї. Але де дітися, потрібно оглядати.

Першою до зали завітала Царівна Несміянна, яка  будоражила королівське сімейство своїм плачем. У неї то зламався ніготь, то потекла туш, і її все ніяк не можна було заспокоїти. Врешті її відправили у туалетну кімнату все поправити.

А потім глашатай приніс Царівну Жабу, яка крім квакотіння  не змогла проронити ні слова. Її помістили в королівський акваріум.

Згодом до зали запросили і мачуху Попелюшки зі своїми двома дочками. Їхні імена нагадали принцу імена їх свинок. А Король запропонував їм продемонструвати щось таке, щоб усіх у залі здивувати. І розпочався конкурс.

Проте забави, від цієї трійки більш сподобалася дітям у залі, чим королівській родині.

Згодом до зали завітала Снігова Королева, яка також не принесла радості. А згодом прийшла сама Добра Фея в оточенні трьох красунь і анонсувала, що до зали врешті прийде та красуня, яка сподобається усім.

 

І до зали заходить чарівна Попелюшка.

На балу всі захоплені її красою, витонченістю і вбранням.

Всі танцюють та веселяться.

Згодом до зали приходить Новий Рік та запрошує до зали посівальників.

Казка завершується  виконанням вітальної пісні.

А згодом учні усіх класів по черзі виходять на сцену та демонструють свої карнавальні костюми. Кожен бажаючий розповідає про свій костюм, чи то декламує вірш, чи виконує танок, демонструє невеличку сценівку.

Всі у захваті від такого свята. А згодом поважне журі йде у кімнату, щоб виявити переможців у номінації "Найкращий карнавальний костюм".

Згодом були названі переможці та призери. У залі було весело. Переможеним себе не відчував ніхто. Всі отримали маленькі призи та гарний настрій. Отримали їх і дошкільнята із сусіднього садочка..

Вітаємо усіх  Новим 2019  роком! Дякуємо учасникам та всім відповідальним за підготовку цього яскравого свята!

У цьому дійстві був задіяний майже весь учнівський та педагогічний колектив.

Режисерами цього дійства були Є.М.Здоренко та Н.П.Марчук.

А.П.Шевченко

Більше фото можна переглянути у Фотоальбомі

Категория: Обуховские новости | Просмотров: 863 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Январь 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта