Суббота, 20.04.2024, 09:53


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 4
Гостей: 4
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2019 » Октябрь » 21 » Los Angeles Times написав статтю про трагічну історію обухівчанина Олександра Марківа
Los Angeles Times написав статтю про трагічну історію обухівчанина Олександра Марківа
17:23

Los Angeles Times написав статтю про трагічну історію обухівчанина Олександра Марківа. 

 У статті йдеться про те, що коли Президент США Дональд Трамп заморозив заморозив сотні мільйонів доларів на допомогу безпеці Україні в липні 2019 року, обухівчанин Олександр Марків опинився в траншеї, захищаючи східну лінію фронту своєї країни від підтримуваних Росією ополченців.

Через два місяці 38-річний Марків загинув, убитий шрапнелем під час мінометного нападу на позицію свого батальйону в горезвісному небезпечному пункті оборони, відомий як «Світлодарська дуга».

Марків став одним з 25 загиблих на передовій в Україні з 18 липня, в той день, коли Трамп спокійно затримав пакет військової допомоги на суму 391 мільйон доларів, призначену Конгресом для України минулого 2018 року.

Демократи звинувачують Трампа у тому, що він надав Україні заручену військову допомогу в обмін на обіцянки президента України Володимира Зеленського розслідувати справи політичного конкурента Трампа Джо Байдена.

Хоча немає можливості зв’язати Марківа чи десятки інших смертей безпосередньо з відсутністю допомоги, військові чиновники та інші українці кажуть, що вони відчували себе викритими, вразливими та, принаймні тимчасово, покинутими своїм головним союзником: Вашингтоном.

"Американська допомога Україні є дуже складною і текучою, чергуючись між більшою економічною допомогою у 90-х роках, з більшою підтримкою громадянського суспільства після 2004 року, з більшою військовою допомогою після 2014 року", - сказав Рорі Фіннін, професор українознавства Кембриджського університету в США Царство. "Утримання [допомоги] в заручниках політичної примхи ризикує більшими жертвами та підриває десятиліття американської підтримки цієї стратегічно важливої ​​країни",

Хоча адміністрація Трампа у вересні заявила, що скасувала заморожування військової допомоги, вона "ще не дійшла до нас", - заявив на цьому тижні речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник. «Це не просто гроші з банку. Це зброя, обладнання та обладнання».

У той час, коли президент Росії Володимир Путін анексував Кримський півострів і почалася війна на Донбасі, збройні сили України та її обладнання були зняті та продані при тодішньому президенті Вікторі Януковичу. Кремлівський лідер був відсторонений від протестів Майдану в 2014 році і втік до Росії.

Десятки тисяч українців, як Марків, добровільно допомогли боротися з підтриманими Росією сепаратистами на сході. Багатьох із них відправили на передову в кросівках та без куртки та шоломів, не кажучи вже про гвинтівки та боєприпаси. Українці по всій країні організовували безпрецедентний об'єднаний громадянський рух, якого не бачили після Другої світової війни, щоб зібрати гроші, щоб забезпечити захистом своїх військових- від солдатських черевиків до куль.

Захід, включаючи США, вирішив втрутитися, щоб надати мільярди доларів допомоги, що включає бронежилети Hummer, військові машини швидкої допомоги та медичні засоби, радіолокаційне та комунікаційне обладнання, окуляри нічного бачення та безпілотники.

Посилення битви України проти Росії на Донбасі випливає десятиліттями того, що США бачили як життєво важливу підтримку країни після 45-річного радянського перехідного періоду.

Вашингтон вклав гроші в розвиток та стабілізацію України як спосіб залучити їх до західної складки. Це дратувало Кремль, який бачив Україну, як таку, що належить до сфери її впливу.

Поки Україна майже три десятиліття перебуває в центрі перетягування між Заходом і Москвою, телефонний дзвінок Трампа з Зеленським перетворив Україну на поле битви для американської внутрішньої політики, яка вигідною ціною для українців, які воюють на передовій .

"Якщо США затягнуть нас у свої внутрішні справи замість того, щоб підтримувати нас ... тоді ви почнете замислюватися над тим, на кого можна покластися", - сказала Ганна Гопко, колишній член українського парламенту, Рада, де вона була лідером її комітет із закордонних справ. Зараз Гопко є співзасновником нової неурядової організації, яка лобіює демократичні реформи в Україні.

Україні вдалося б захиститися проти Росії без допомоги США, але втрати Києва "були б набагато важчими", - сказав генерал Віктор Муженко, який був начальником штабу з 2014 року до 2019 року.

Пожертви США проти батарейних радіолокаційних систем, які попереджають військовослужбовців про вхідний мінометний та артилерійський вогонь та пункти, звідки пішла стрілянина, врятували "сотні, якщо не тисячі життя наших солдатів", - сказав Муженко.

Командир батальйону Олександра Марківа  Олексій Тихончук заявив, що така система могла врятувати життя його заступнику.

27 вересня 2019 року підрозділ Марківа був вражений спочатку мінометним обстрілом, а потім і патронами великокаліберного кулемета, заявив Тихончук.

"Усі солдати ховалися в окопах, ямах та землянках, але Саша вирішив піднятися на вершину своєї землянки, щоб візуально помітити, звідки походить вогонь, щоб налагодити наш вогонь", - сказав він, використовуючи зменшене ім'я Олександра. Марків був вражений, коли по їх позиціях нанесли прямий удар з мінометів. Він помер через три години під час операції з вилучення шрапнелі з голови у військовому госпіталі у Світлодарську.

Багато українських батальйонів мають американські радіолокаційні системи, але загін Марківа цього не мав, сказав Тихончук. "Це коштувало йому життя".

Вдова Марківа не хоче пов`язувати смерть чоловіка з геополітикою.

Анастасії Голоті достатньо турбуватися про їхнього сина 9-річного Светослава, який відмовляється вірити, що його батько помер.

"Він засмучується, коли я йду на кладовище. Він каже мені, що не думає, що він там", - сказала 37-річна Голота, коли вона їхала назад  машиною з могили чоловіка. Національні сині та жовті прапори України ляскають на вітрі та знаменують могили 34 воїнів із цього колишнього міста хімічної фабрики, загиблих під час конфлікту.

Понад 14 000 українців загинули і близько 1,5 мільйона переміщено з зони конфлікту. Для багатьох в Україні досі важко визнати, що Київ перебуває у збройному конфлікті зі своєю сусідкою Росією, з якою він поділяє глибокі історичні, мовні та культурні зв’язки. Багато українців та росіян також мають родинні зв’язки по обидва боки кордону. Голота наполовину росіянка. Її мати переїхала з Росії в Україну ще в дитинстві.

"Я не розумію, чого хоче Росія від нашої маленької країни", - сказала мама Голоти, Марина.

Але Марків прекрасно розумів, які амбіції Росії стосуються України, сказала Голота. Він був патріотом з глибокою прихильністю до незалежності України так само, як його прадід був членом націоналістичної, воєнізованої Української повстанської армії, яка воювала проти Радянської Червоної Армії у 40-х роках.

Він працював в Обухівській податковій службі в 2010 році і спостерігав, як Янукович допомагав своїм бізнес-партнерам розвивати органи місцевого самоврядування керувати містом, як їхні особисті воєводства.

За словами Януковича, Марків був дуже принциповим і ненавидів ендемічну корупцію у своїй країні.

Коли в 2013 році розпочалася революція на Майдані, вони з Марківом по черзі стояли на площі та доглядали за сином вдома. Її чоловік допоміг перетягнути поранених до імпровізованих медичних лікарень, створених на майдані Незалежності в Києві, в розпал сутичок між урядовими ОМОН та протестуючими.

Коли в березні 2014 року був військовий проект, Марків підписався добровольцем.

Вдова Олександра Марківа Анастасія Голота тримає фотографії свого чоловіка в їхньому будинку в Обухові, Україна.
(Сергій Л. Лойко / For The Times)

Він вступив до 72-ї механізованої бригади, став лейтенантом і прослужив два роки, переживши кілька нападів, втративши при цьому багато товаришів батальйону. У 2016 році він вступив до бригади швидкого реагування Національної гвардії, де став старшим лейтенантом зенітно-ракетного батальйону.

В некролозі друзі назвали Марківа "лейтенантом лише на папері". У житті він був звичайним, комунікабельним і надійним товаришем ". Вони не цуралися лущення картоплі в окопах з тими, хто був нижче їх за рангом.

Але смерть чоловіка Анастасії - це також історія українського солдата, зміненого війною.

Він пішов на війну в 2014 році, заявивши, що сподівається, що його кулі нікого не вб'ють, сказала Голота. Коли він був на фронті, він би брехав дружині про своє місцезнаходження і сказав їй, що він на навчальній базі, щоб вона не хвилювалася, сказала вона.

Але після його першого туру Марків був іншим, за її словами. Коли він був дома у відпустці, його розум був на війні. Він постійно перевіряв YouTube на оновлені відео про те, що відбувається на фронті, сказала Голота.

"Він просто не міг повернутися до життя в спокої", - сказала вона.

Коли він повернувся з навчання у американському центрі спільної операції на західній Україні в 2016 році, програма, що виконується в рамках американського пакету допомоги, Марків сказав дружині, що зовнішня допомога допомагає, але цього буде недостатньо.

"Ми, українці, повинні вести цю війну", - сказав він дружині.

Поки триває розслідування імпічменту Трампа у Вашингтоні, українці мало втішаються тим, що їхня країна й надалі залишатиметься в заголовках американської політики.

"Можливо, добре, що завдяки внутрішній боротьбі Трамп знову знайшов Україну на карті світу", - сказав 24-річний Степан Єремко, ветеран війни на сході, а тепер інструктор з водіння у Києві. "Але Трамп - бізнесмен. Він не дбає про демократію чи свободу. Йому байдуже, виживемо ми у війні проти Росії чи ні ».

Можливо, зараз Трамп бажає, щоб він ніколи не втручався в Україну, - сказав Єремко.

Оригінал статті (анлійською)

Автор перекладу та корегування А.П.Шевченко

Категория: Обуховские новости | Просмотров: 786 | Добавил: ayverso | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Октябрь 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта