Суббота, 20.04.2024, 03:34


Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость · RSS
Главное меню

Главная

Гороскоп
Детские стихи
Женская жизнь
Киевский регион
Киномир
Криминал
Кулинария
Медицина
Здоровье
Музыка и шоубизнес
Наука и образование
Нежин
Обуховские новости
Полезно знать
Происшествия
Психология
Политика и другое
Развлечения
Спорт
Тесты, программы
Технологии
Техника
Экономика
Это интересно
Юмор
Видео

Визитка сайта

Каталог файлов

Каталог статей

Блог

Фотоальбомы

Форум

Гостевая книга

Каталог сайтов

Обратная связь

 
Информеры

Погода в Обухове на неделю


Онлайн всего: 10
Гостей: 10
Пользователей: 0



Рейтинг@Mail.ru
МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов

 
Отправка SMS
Отправить SMS бесплатно
 
Архив записей
 
 
Главная » 2022 » Январь » 2 » Годівничка для птахів своїми руками: 10 простих способів
Годівничка для птахів своїми руками: 10 простих способів
13:52

Годівничка для птахів

Годівничка для птахів

З приходом зими пташки потребують особливої уваги і допомоги. Причиною тому є нелегкі, а моментами й суворі, кліматичні умови, які забирають можливість знаходити собі їжу. Відповідно цьому, можна стати  хорошим помічником для птахів.

Тим більше, що крилаті не потребують чогось екстраординарного. Потішити їх можна звичайною годівничкою — ми зібрали 10 способів, як зробити годівничку своїми руками.

Чим годувати птахів взимку

Розпочати потрібно з підбору їжі для птахів.

Наприклад, горобці полюбляють несмажене соняшникове насіння, сойки — біле насіння гарбуза, костогризи — плоди горобини і калини, щиглики — несолені чищені горіхи, дятли і шишкарі — шишки, жолуді, горіхи, снігурі та омелюхи — насіння клена та ясена.

Загалом, злакові є найулюбленішим кормом для більшості видів пташок: пшениця, ячмінь, просо, овес. З круп найкраще підійдуть вівсяна та перлова. Не варто забувати про зернята соняшника.

Чим не можна годувати птахів взимку

Не можна підгодовувати пернатих смаженою, гострою, жирною, кислою або зіпсованою їжею.

Це тягне за собою отруєння, що згодом призводить до ослаблення організму, захворювань та врешті-решт до смерті.

До цього переліку можна внести чорний свіжий хлібцитрусові фрукти (апельсини, лимони, шкірка бананів), солона їжа (солоне сало, насіння, сухарики), пшоно.

10 способів зробити годівничку

Годівничку можна зробити з будь-яких підручних матеріалів та засобів , але необхідна умова для кожної з таких конструкцій — міцність. Важливо також подбати про захист від вітру та снігу. Відповідно, знадобиться лише трохи вільного часу, широка фантазія й умілі руки майстра. 

Годівничка з пластикової пляшки

Найпростіший спосіб зробити годівничку — це зробити її з пластикової пляшки. Можна наполовину зрізати пляшку, або просто вирізати в ній отвір достатнього діаметру, аби пташки без проблем змогли дістати з пляшки їжу. Наступний крок — прилаштувати до пляшки мотузку. Після цього засипаємо в годівничку їжу і встановлюємо її надворі.

Годівничка з пластикової пляшки

Годівничка зі скляної банки

Аналогічну годівничку можна зробити і зі скляної банки. Щоправда, вирізати отвори в самій банці непотрібно. Простіше одягнути на банку кришку і зробити отвори в кришці.

Закріпити банку дещо важче, ніж просту пластикову пляшку, тому що до цього є декілька порад. По-перше,  замість мотузок краще використовувати дріт, адже банка досить важка, а тим паче з їжею. По-друге, дно банки краще закріпити десь недалеко від стіни будинку чи стовбура дерева, аби вітер не розхитав годівничку і вона не зірвалася з місця.

Годівничка зі скляної банки

Годівничка-будинок

Традиційною годівничкою для птахів є дерев’яна конструкція з дахом, яка нагадує хатинку. Дизайн годівнички залежить тільки від можливостей і бажання її творця. Головне — зробити дах годівнички, який захищатиме їжу від снігу та дощу. Така годівничка може користуватися популярністю серед птахів, тому важливо регулярно поповнювати її їжею.

Годівничка з дерева

Годівничка зі старого посуду

Якщо в домі є старий посуд, який вже не використовуватимуть за призначенням, з нього можна зробити чудову годівничку. Тим паче, створити її досить легко.

Якщо серед старого посуду є чашка і блюдце, то їх можна склеїти супер-клеєм і використовувати як годівничку. Також чашку можна перевернути на бік, аби їжа залишалася захищеною від снігу, дощу і вітру.

Головне, надійно прикріпити її до блюдця. Аналогічно можна використовувати і інший старий посуд.

Годівничка з чашки

Годівничка з колоди

Цікавим варіантом конструкції стане годівничка з дерев’яної колоди. Для її будівництва своїми руками обов’язково потрібно мати теслярський інструмент і навички володіння ним. Середина колоди облаштовується під місце для їжі, а колоподібна форма колоди все ще може захищати від вітру та снігу.

Годівничка з пробок

Якщо маєте бажання створити щось незвичайне, розгляньте, як варіант, годівничку з коркових пробок від вина. Для виготовлення такої конструкції потрібно мати клей та натхнення. Роботу можна полегшити, використовуючи картон, як основу будиночку. В будь-якому випадку, функції годівнички дане творіння буде виконувати, та й ефектності не бракуватиме.

Годівничка з пробок

Годівничка з консервної банки

Для будівництва годівниці підійде і металева консервна банка великого розміру. Вона підвішується на мотузці в горизонтальному положенні. Щоб корм не прокидався на землю, необхідно встановити невеликий поріг. Для цього підійде верхня частина кришки, зігнута навпіл. Обов’язково потрібно встановити жердинку.

Важливо пам'ятати, незалежно від типу та матеріалу, конструкція повинна бути безпечною для птахів. Гострі кути повинні бути зчесані та вирівняні.

Годівничка з банки

Годівничка з тетрапаку

З великих пакетів з-під соку чи молока можна зробити універсальні їдальні для птахів. Для цього потрібно вирізати отвір великого розміру, щоб корм можна було побачити здалеку. Якщо годівниця підвісна, її потрібно проткнути жердиною. Конструкцію з пакету можна розмістити у кущі. У цьому випадку сідло не потрібно, його функцію будуть виконувати гілки.

Годівничка з тетрапаку

Годівнички зі скляного посуду

Для виготовлення годівниці можна використовувати скляні посудини — вази, невеликі акваріуми, квіткові горщики. Конструкції бункерного типу також зможуть виконувати всі ті функції, що й традиційні годівнички.

Єдиною особливістю буде обмеження в розмірах. Вся зграя не матиме місця для посадки, тому не залишається нічого іншого, як харчуватися по черзі.

Годівничка з акваріума

Годівничка-майданчик

Годівнички-майданчики являють собою рівну площину, на яку поміщений корм. Перевага таких конструкцій полягає в тому, що птахи можуть бачити присутність їжі здалеку. Однак є і недолік — відсутність огородження, що забезпечує захист від вітру. В результаті корм у великих кількостях роздувається і прокидається вниз. Та сьогодні вже знайшли вирішення цієї проблеми. Модерн-годівнички мають все необхідне для комфорту та безпеки пернатих. 

Годівничка-майданчик

Брати на себе відповідальність — одна з найкращих та найбільш корисних людських рис. Розпочинати потрібно з малого, а саме, хоча б забезпечити пернатим комфортні умови для існування, коли вони того потребують. Як твердить українське прислів'я: «Всяка допомога хороша вчасно», тому з приходом морозів варто пам'ятатати про тих, хто дарує нам чарівний спів навесні.

© Богдан Ковальчук, Zemliak.com, 2021.

Категория: Полезно знать | Просмотров: 909 | Добавил: schev7 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
avatar
Copyright Ayverso© 2024
Поиск
Поиск на сайте


1

Категории
Детские стихи [9]
Кулинария [259]
Спорт [358]
Музыка и шоубизнес [367]
Наука и образование [983]
Технологии [508]
Это интересно [1153]
Здоровье [134]
Юмор [56]
Полезно знать [750]
Политика и другое [554]
Гороскоп [51]
Киномир [141]
Криминал [2]
Происшествия [356]
Экономика [481]
Женская жизнь [417]
Медицина [665]
Киевский регион [412]
Психология [172]
Развлечения [26]
Обуховские новости [284]
Тесты, программы [284]
Техника [157]
Нежин [74]
Календарь
«  Январь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Поиск
Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти Київської ОДА

Академія неперервної освіти

Освітній портал 'Педпреса'

Український центр оцінювання якості освіти України


Управління освіти Обухова

Управління освіти м.Обухова

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ст.

Обухівський медколедж
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ cт.
Дерев`янська ЗОШ І-ІІ ст.
Офіційний сайт Обухова
Офіційний сайт Обухова
Обухівська РДА
Обухівська РДА
Офіційний сайт Українки
Офіційний сайт Українки

Освіта в Україні і за кордоном
Освіта в Україні і за кордоном
Філологічний експрес
Філологічний експрес
Освітній портал
Освітній портал
Євро освіта
ЄвроОсвіта